Vei fi uimită când vei constata câte preparate gustoase și rapide poți face din ingrediente simple, pe care le deții cu siguranță în cămară. Această propunere culinară face parte din rețetele de aperitive britanice și americane, foarte apreciată și des întâlnită. Compoziția pentru a realiza preparate pane poate avea ca ingredient berea, în varianta cea mai simplă. Însă se mai prepară și cu ouă și pesmet, ca în cazul rețetei de șnițele din piept de pui pane.
Îți prezentăm mai jos cea mai simplă rețetă de inele de ceapă pane, împreună cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu o gustăre delicioasă și spectaculoasă.
Rețeta Onion Rings – Ingrediente
- 2 cepe mari
- sare proaspăt măcinată
- 100 gr făină albă
- piper negru, proaspăt măcinat
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1/4 linguriță cu praf de copt
- 300 ml bere
- 250 ml ulei.
Rețeta pentru inele de ceapă pane – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cepei care va sta la odihnit 10 minute. Curăță cele două cepe și feliază-le în rondele de 2-3 mm grosime, cu un cuțit cu lamă ascuțită. Trebuie să desfaci rondelele de ceapă, să le pui într-un bol și să presari puțină sare proaspăt măcinată peste ele. Pune bolul deoparte pentru 10 minute și pregătește compoziția pentru pane.
Cum prepari compoziția pentru pane
Pune într-un bol făina trecută prin sită. Adaugă un praf de sare, un praf de piper, boia de ardei și praful de copt. Amestecă bine toate aceste ingrediente până se omogenizează.
După ce au trecut cele 10 minute, vei observa că inelele de ceapă sunt umede de la sarea presărată peste ele. Trece-le prin amestecul de ingrediente din bol și așază-le pe un platou.
Toarnă berea în bolul cu amestecul de ingrediente rămas. Amestecă bine până când obții o compoziție ca un sos bechamel sau ca o ciulama.
Pune uleiul într-o tigaie încăpătoare și așază tigaia pe flacăra aragazului la intensitate medie. Lasă uleiul să se înfierbânte. Trece, pe rând, inelele de ceapă prin compoziția cu bere și scufundă-le în uleiul încins. Lasă-le să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-le, folosind un clește de bucătărie.
Nu rumeni inelele de ceapă în exces, sunt atractive dacă au o culoare brun-aurie. În plus, ceapa nu necesită pătrundere maximă, ci este mai gustoasă dacă rămâne crocantă. Scoate inelele de ceapă pane pe prosoape de hârtie absorbante. lasă-le să se tempereze ușor și savurează-le cu poftă, alături de cei dragi.
Cu ce se pot servi delicioasele inele de ceapă pane
Poți servi aceste aperitive crocante, în timp ce vizionezi la TV emisiunea ta preferată. Însă, pentru un gust deosebit, poți prepara diferite sosuri dulci sau picante, după preferințe. Onion rings merg savurate cu un sos de iaurt cu usturoi și castraveți – celebrul sos tzatziki. Sosul de roșii pentru paste sau pizza este și el perfect pentru aceste gustări crocante.
În cazul în care timpul nu-ți mai permite prepararea unui astfel de sos, poți savura gustările cu un ketchup simplu.
Poftă bună!