Macaroane cu brânză la cuptor. Desertul copilăriei

Cu dor de copilărie și vacanțele petrecute la bunici, prepară o rețetă de macaroane cu brânză la cuptor, așa cum o pregătea bunica.

Publicat: 1 septembrie 2021, 7:24

Dacă adesea devii nostalgică și îți e dor de gusturile copilăriei, nu ezita să prepari rețetele care ți-au delectat cândva papilele gustative. Sunt rețete simple, cu ingrediente puține pe care le deții, cu siguranță, în cămară sau frigider. Nu necesită nici timp îndelungat de preparare și nici efort fizic sau cunoștințe vaste de mare cofetar sau patiser.

Cu toții ne amintim de gustul și simplitatea rețetelor vechi, preparate de mama și bunica. Alături de rețeta macaroanelor cu brânză îți mai amintim și de celebra rețetă de orez cu lapte sau rețeta de griș cu lapte. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu unul dintre adoratele deserturi din copilărie.

Macaroane cu brânză la cuptor – Ingrediente

Ingredientele pentru acest desert din copilărie nu sunt complexe, dar sunt de două tipuri: ingrediente pentru baza desertului și cele pentru umplutura acestuia.

Ingrediente pentru baza desertului:

  • 250 gr macaroane
  • 1 250 ml lapte
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 750 gr brânză proaspătă de vaci
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 30 gr zahăr tos
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 ouă
  • 25 gr unt
  • puțin unt și zahăr tos pentru forma de copt

Rețetă de macaroane cu brânză la cuptor – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru baza desertului, care necesită un timp de preparare și răcire înainte de a introduce forma de copt la cuptor.

Cum se fierb macaroanele

Mai întâi pune laptele la fiert, într-o oală cu pereți înalți. Când laptele atinge punctul de fierbere, trage oala de pe foc, adaugă sarea și zahărul și amestecă până când acestea se topesc. Lasă laptele să se tempereze 2-3 minute, apoi adăugă în el, macaroanele. Pune macaroanele cu lapte la fiert și fierbe-le la foc mic, până când sunt hidratate. Transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă. Nu este necesar să le treci prin jet de apă rece, așa cum se întâmplă în cazul rețetelor clasice de paste.

Cât timp fierb macaroanele cu lapte, te poți ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Amestecă într-un bol brânza proaspătă, bine scursă de zer, cu sarea și zahărul până se omogenizează compoziția. Adaugă untul moale și ouăle și din nou omogenizează compoziția. Pune bolul la frigider până când asamblezi desertul în forma de copt.

Cum asamblezi și coci delicioasele macaroane cu brânză

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia o formă de copt din yena sau de ceramică și unge-i interiorul cu puțin unt moale. Presară peste stratul de unt și puțin zahăr tos. Acesta are rolul de a colora frumos desertul și pe laterale, dar îl și ajută să se desprindă bine de pe pereții vasului.

Amestecă ușor macaroanele scurse cu compoziția de brânză și transferă amestecul în forma de copt. Toarnă peste acesta și puțin din laptele scurs de la fierberea macaroanelor. Presară deasupra zahărul tos. Acesta va ajuta la caramelizarea macaroanelor la suprafață.

Pune forma cu macaroane cu brânză la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când se rumenesc bine deasupra și pe margini.

Macaroanele cu brânză se rumenesc la cuptor atât deasupra cât și pe laterale / Shutterstock

Lasă-le să se tempereze 15-20 de minute, apoi le poți porționa frumos și desprinde porțiile de pe pereții formei de copt.

Le poți savura simple sau dacă adori deserturile mai dulci, poți presăra zahăr pudră pe deasupra. Sunt foarte gustoase atât ușor calde, cât și reci, de la frigider.

Cu laptele fiert, rămas după scurgerea macaroanelor, poți prepara o rețetă de griș cu lapte, o rețetă de budincă cu făină sau un sos.

Spor și poftă bună!

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI