Michael Pollan este un autor preocupat de studiul sistemului alimentar de peste 20 de ani. El susține alimentația centrată pe mâncare adevărată, neprocesată.
Legumele sunt printre alimentele sale preferate. Acesta consideră că broccoli este mai bun decât orice supliment alimentar.
Află care sunt beneficiile consumului de broccoli și de ce să îl alegi în detrimentul suplimentelor alimentare.
De ce Michael Pollan susține că broccoli e mai bun decât orice supliment alimentar
Legumele oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât administrarea de suplimente scumpe, afirmă Pollan. Nutriționiștii din domeniul suplimentelor și experți de top în longevitate susțin teoria acestuia.
„Corpurile noastre au evoluat pentru a obține nutrienți din alimente, nu din pastile. Așa că nu este de mirare că suplimentele nu funcționează în general, decât dacă ai o deficiență foarte specifică”, a spus Pollan, citat de Business Insider.
Beneficiile consumului de broccoli
Broccoli este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Alături de broccoli, poți opta pentru varză, varza kale sau conopidă. Sunt renumite pentru proprietățile lor excelente, cum ar fi îmbunătățirea circulației și a fluxului sanguin și pot ajuta la prevenirea unui număr de boli legate de înaintarea în vârstă.
Oamenii de știință susțin că broccoli și alte crucifere conțin substanțe chimice pe bază de sulf, numite glucozinolați, care dau acestor legume aroma lor amară. Atunci când le tăi, le mesteci și sunt digerate, aceste substanțe chimice puternice se descompun în compuși bioactivi care te ajută să previi anumite forme de cancer.
Poți consuma broccoli atât crud, pregătit la abur, cât și gătit în câțiva pași simpli. Fierbe-l timp de 3-5 minute, dar nu mai mult. Astfel, își va păstra toți nutrienții și te vei bucura de toate proprietățile sale benefice pentru organism.
Vitaminele din alimentele neprocesate sunt esențiale pentru sănătatea organismului
Autorul american susține că administraea unui supliment alimentar nu are același efect precum consumarea cu regularitate a alimentelor neprocesate, precum fructe, legume, ouă sau nuci.
„Când au identificat un compus și apoi l-au introdus într-un supliment, nu a avut același efect”, a adăugat Pollan.
Deoarece suplimentele nu sunt atât de bine reglementate, este adesea dificil să știi ce primești și poate fi aproape imposibil să-ți dai seama dacă suplimentele pe care le iei te ajută sau îți fac mai mult rău decât bine, scrie Business Insider.
De cealalta parte, se află consumul de legume, în special de broccoli. Dacă mănânci broccoli regulat, vei reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. Pe lângă proprietățile sale anticancerigene, printre beneficiile consumului de broccoli se află și faptul că previne depunerea grăsimii abdominale. De asemenea, poate ajuta intestinul să rămână sănătos și echilibrat.
În general, niciun supliment nu poate egala o dietă bună și o rutină riguroasă de exerciții fizice, pentru a ajuta la prevenirea bolilor cronice. Fii atentă la fiecare dintre alegerile pe care le faci în materie de nutriție și asigurăte incluzi in dieta la zilnică alimente bogate în fibre, vitamine și minerale.