Poți prepara această rețetă și cu alte ocazii ca gustare sau pentru un platou cu aperitive. Chiftelele cu ouă fierte sunt și gustoase, dar și arată și spectaculos când sunt secționate. Le poți consum cu o salată verde alături, dar și cu diferite sosuri precum un sos tzatziki sau un sos delicios de roșii. Compoziția de carne tocată o poți alege după preferințe. Se poate opta pentru amestecul clasic de carne pentru chiftele, o parte de carne de vită și două părți din carne de porc. Le poți prepara și din carne de pui, dar și de miel.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta clasică din carne de porc și vită.
Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte – Ingrediente
- 6 ouă fierte, tari;
- 400 gr carne de porc, tocată;
- 200 gr carne de vită, tocată;
- 1 căpățână de usturoi;
- 1 ceapă mare;
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce;
- sare și piper, după gust;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 2 ouă crude;
- 100 gr făină;
- 150 gr pesmet;
- puțin ulei.
Rețetă de ouă scoțiene – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele, întrucât ouăle le ai deja fierte. Iar dacă nu ai ouăle fierte, le poți pune la fiert în apă cu sare și oțet, după metoda clasică de fiert ouă.
Curăță ceapa și feliaz-o mărunt. O poți da pe răzătoarea mare, dar apoi trebuie să o scurgi de lichid. Curăță usturoiul și trece-l prin presă. Amestecă cele două tipuri de carne tocată. Ideal ar fi să le mai treci odată prin mașina de tocat și amestecate.
Adaugă peste carnea tocată ceapa și usturoiul. Presară sare, piper și boia de ardei și amestecă bine toate ingredientele. Poți adăuga condimentele preferate, pentru a obține gustul dorit al chiftelelor.
Adaugă în compoziția de chiftele și un ou crud, precum și verdeața tocată mărunt. Omogenizează bine compoziția și împarte-o în șase părți. Acum poți curăța și cele șase ouă fierte.
Cum prepari interesantele ouă scoțiene
Pregătește trei boluri, o tavă de copt și șase hârtiuțe pentru brioșe. Poți folosi chiar și forme de brioșe din silicon.
Pune într-un bol un ou crud, adaugă o linguriță de făină, un praf de sare și un praf de piper. Pune restul de făină în al doilea bol, iar în al treilea pune pesmetul.
Trece ouăle fierte și curățate prin făină. Următorul pas este să le îmbraci de jur împrejur în carnea tocată. Le acoperi bine pe toate părțile presând ușor compoziția de carne peste ele.
Trece chiftelele umplute cu ouă fierte prin compoziția de ou crud, apoi tăvălește-le bine prin bolul cu pesmet. După ce le-ai acoperit pe toate părțile cu pesmet le pui în tava de copt pe hârtiuțele de brioșe. Stropește-le cu puțin ulei.
Vezi mai multe imagini cu chiftelele umplute cu ouă fierte în GALERIA FOTO!
Pune tava la cuptor și coace chiftelele umplute cu ouă fierte pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului întoarce chiftelele pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform. Dacă îți plac chiftelele prăjite, nu ezita să prăjești și ouăle scoțiene în ulei. Însă, vor fi mai sănătoase preparate la cuptor.
Când servești ouăle scoțiene, secționează-le în jumătăți și aranjează-le frumos pe platoul cu aperitive. Vor arăta spectaculos și îi vor cuceri pe cei care le vor savura.
Dacă chiftelele se numără printre preparatele cu carne preferate îți oferim și o rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor.