Pastele sunt de cele mai multe ori prima opțiune pentru a pregăti preparate rapide, gustoase și sățioase. Se găsesc în toate magazinele alimentare, au diferite forme și se pot prepara în mii de feluri.
Pastele pot fi combinate cu aproape toate celelalte ingrediente. De la legume proaspete, la legume deshidratate, verdețuri, conserve, carne și produse lactate, toate se asociază gustos cu pastele făinoase. Doar trebuie să lași imaginația să zburde liberă pentru a alege combinația ce se potrivește gustului tău.
Iar dacă ești în pană de idei în a alege combinația de paste cu alte ingrediente, bucătăria italiană este o sursă ideală de inspirație. Iar pentru momentele în care dorești să combini pastele și cu carne, rețeta de spaghete carbonara este mai mult decât perfectă.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara una dintre cele mai simple rețete de paste, din bucătăria italiană.
Spaghete cu ton și lămâie – Ingrediente
- 200 gr paste lungi, spaghete sau tagliatelle
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1/4 linguriță fulgi de ardei iute
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sucul de la o lămâie
- 1 linguriță de sare
- 3-4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 gr parmezan răzuit
- 2,5 litri de apă
Rețetă de paste cu ton și lămâie – Mod de preparare
Pune apa într-o oală cu pereți înalți, la foc mediu. Lasă apa să atingă punctul de fierbere apoi adaugă sarea și amestecă până sarea se topește. Adaugă pastele și lasă-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de tipul pastelor făinoase, timpul de fierbere este diferit, însă este specificat pe ambalaj. Pastele nu se fierb timp îndelungat, ci trebuie să rămână al dente.
Dacă timpul îți permite și vrei să te aventurezi puțin în bucătărie, îți oferim și o rețetă de paste preparate în casă.
În timp ce fierb pastele, ocupă-te de celelalte ingrediente. Pune o tigaie încăpătoare cu uleiul de măsline la încins. Adaugă cei doi căței de usturoi nedecojiți, doar striviți pentru a-și putea degaja aroma. Lasă usturoiul să se soteze 1-2 minute, apoi îndepărtează-l din tigaie. În locul lui adaugă fileul de ton scurs din conservă, fulgii de ardei chili, sucul de lămâie și un polonic din apa în care fierb pastele. Lasă ingredientele să fiarbă 2-3 minute, apoi adaugă pastele fierte și scurse. Amestecă-le ușor în tigaie. Adaugă și jumătate din pătrunjelul verde, spălat și tocat mărunt pentru a-și degaja bine aroma. Din nou amestecă pastele ușor să se întrepătrundă cu aroma pătrunjelului, apoi stinge focul.
Răzuiește fin parmezanul și presară-l deasupra pastelor. În timpul servirii delicioaselor paste cu ton și lămâie, adaugă și restul de pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime. Mai poți adăuga și suc de lămâie, dar și piper proaspăt măcinat, dacă preferi gustul mai acrișor și ușor picant.
Spor și poftă bună!