Contrastul de gusturi, arome și culori fac această prăjitură să fie una foarte apetisantă. Cucerește atât papilele gustative, cât și privirile celor care se vor bucura de gustul ei.
Rețeta nu este deloc complexă. Prepari un blat clasic, în care adaugi și puțină brânză, pentru o textură mai densă. Este necesar ca aluatul să fie mai consistent, pentru a nu migra fructele la baza prăjiturii.
Brânza adăugată în compoziție oferă acesteia și un plus de umiditate, ceea ce o face mai savuroasă și răcoroasă. Prepară și tu această delicioasă prăjitură, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari prezentați în acest articol.
Prăjitură cu afine și caise – Ingrediente
Ai nevoie de pregătirea a două aluaturi pentru această rețetă de prăjitură. Un aluat este cel cu brânză și fructe, iar al doilea este cel de crumble, care va fi presărat deasupra prăjiturii.
Pentru blatul prăjiturii într-o tavă de 25/25 cm:
- 3 ouă medii
- 125 gr zahăr
- 125 ml ulei
- 200 gr brânză Philadelphia
- 200 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 8-10 caise
- 100 gr afine.
Pentru crumble:
- 75 gr unt gras
- 30 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 150 gr făină
- 1 praf de sare.
Prăjitură cu afine și caise – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea fructelor. Spală bine caisele și afinele și lasă-le la scurs. Caisele le poți șterge cu prosoape de hârtie, apoi le secționezi în jumătăți și îndepărtezi sâmburii. Dacă sunt mai mari, mai secționează jumătățile de caise încă o dată.
Lasă fructele deoparte și pregătește o tavă de 25/25 cm în care așezi hârtie de copt. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Descoperă și o rețetă de tartă cu aluat dospit și fructe de pădure presărate cu crumble.
Cum prepari blatul prăjiturii cu brânză în compoziție
Sparge ouăle în bolul mixerului, presară un praf de sare peste ele și adaugă tot zahărul. Pornește mixerul mai întâi la treaptă inferioară. Amestecă ouăle cu zahărul și cu sare până când compoziția devine spumoasă, iar zahărul este dizolvat.
Toarnă uleiul, adaugă și brânza și omogenizează compoziția.
În alt bol, amestecă făina cu praful de copt. Trece amestecul prin sită deasupra compoziției pentru blatul prăjiturii. Încorporeaz-o ușor în compoziție, apoi întinde această compoziție în tava pregătită. Niveleaz-o uniform la suprafață folosind o spatulă. Apoi, așază sferturile de caise cu decupajul în sus, deasupra compoziției din tavă. Printre aceastea, presară și afinele bine scurse.
Cum prepari aluatul de crumble și coci delicioasa prăjitură cu afine și caise
Pune într-un bol făina, zahărul, sarea și untul rece tăiat în cuburi. Amestecă rapid aceste ingrediente cu o furculiță sau cu vârfurile degetelor. Vei obține niște firimituri pe care le presari imediat deasupra caiselor și a afinelor.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După ce o scoți din cuptor o lași să se tempereze mai întâi în tava de copt, apoi o transferi pe un grătar de răcire sau pe un platou.
O porționezi după ce se răcește complet, iar dacă dorești să prepari și alte prăjituri cu fructe, îți recomandăm să mai încerci și rețeta de pandișpan cu vișine și caise.