Rețeta se prepară foarte simplu, cu ingrediente mereu la îndemână. Conține un blat din ouă cu iaurt și mălai amestecat cu făină. O poți aromatiza după bunul plac, dar lămâia este nelipsită din această prăjitură. Prepar-o și tu și încântă-ți familia cu un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, al prăjiturii cu mălai.
Prăjitura Mălai dulce – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 400 gr de iaurt gras
- 200 ml de ulei de floarea soarelui
- 150 gr de mălai cu granulație mai fină
- 150 gr de făină albă
- 7 gr de praf de copt
- coaja de la o lămâie răzuită fin
- 1 praf de sare.
Rețetă de prăjitură cu mălai – Mod de preparare
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi, adună pe masa de lucru atât ingredientele necesare preparării prăjiturii, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un bol, un mixer sau un tel și o spatulă. Unge cu puțin ulei interiorul unei tăvi cu dimensiunile aproximative de 20/25 cm. Apoi presară puțină făină pe toată suprafața tăvii.
Pași de preparare pentru prăjitura Mălai dulce
Sparge ouăle în bol și adaugă un praf de sare peste ele și zahărul. Amestecă-le bine folosind mixerul sau un tel. Oprește-te din amestecat când compoziția devine foarte spumoasă și aproape își triplează volumul. Adaugă câte puțin din ulei, continuând să amesteci energic, pentru omogenizarea compoziției.
Adaugă coaja de lămâie răzuită foarte fin. Amestecă praful de copt cu iaurtul și adaugă amestecul în compoziția pentru prăjitură. După omogenizare, adaugă treptat mălaiul, apoi făina trecută prin sită. Amestecă ultimele ingrediente folosind o spatulă pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.
Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mere și ciocolată, simplă și foarte gustoasă.
Toarnă compoziția pentru prăjitura cu mălai în tava pregătită și pune-o în cuptor. Coace prăjitura pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește frumos la suprafață. Poți apela la testul cu scobitoarea pentru a te asigura de coacerea prăjiturii.
Lasă prăjitura Mălai dulce să se răcească mai întâi în tavă. Apoi, o poți transfera pe un grătar de răcire sau pe un platou, după care o poți decora cu zahăr pudră și porționa frumos.
Poți servi prăjitura simplă, dar este delicioasă și cu smântână acră sau cu frișcă. Este o prăjitură foarte gustoasă și aromată. Opțional, poți adăuga în compoziție și stafide sau alte fructe deshidratate.
Tot din categoria rețetelor de prăjituri simple și foarte îndrăgite, mai poți încerca și rețeta de prăjitură semilună cu nucă.