Chiar dacă ai de gătit trei preparate separate pentru această rețetă, toate se gătesc simplu și ușor. În plus, nu necesită ingrediente multe sau complexe.
Pulpa de miel o prepari la cuptor împănată cu usturoi și alte condimente. Spanacul îl prepari la tigaie cu ceapă și usturoi, iar gnocchi îi fierbi în apă cu sare.
Este una dintre acele rețete pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă. Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în apropierea Sfintele Sărbători Pascale sau cu alte ocazii.
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi – Ingrediente
Împarte lista de ingrediente de la început în funcție de fiecare preparat în parte, pentru a te asigura nu ai omis niciun ingredient.
Pentru friptura de miel:
- 1 pulpă de miel fără os
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 3 crenguțe de rozmarin
- 3-4 frunze de salvie
- 30 gr de unt.
Pentru prepararea spanacului:
- 250 gr baby spanac
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- sare și piper.
Pentru gnocchi de cartofi:
- 2 cartofi fierți
- 1 albuș de ou
- 3-4 linguri de făină
- sare și piper
- apă și sare pentru fiert.
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi – Mod de preparare
Începe cu pregătirea fripturii care necesită mai mult timp de preparare la cuptor, iar în acest interval de timp te poți ocupa și de celelalte două preparate.
Cum prepari friptura din pulpă de miel
Curăță carnea de miel de toate tendoanele și pielițele, apoi tai-o în bucăți mai mici. Asezonează carnea pe toate părțile cu sare și piper. Cresteaz-o din loc în loc și introdu în crestături căței de usturoi curățați și crenguțe de rozmarin.
Într-un vas termorezistent, pune puțin ulei și adaugă ceapa tocată în franjuri și restul de usturoi curățat și tocat rondele. Adaugă și crenguțele de rozmarin rămase, frunzele de salvie și așază bucățile din carne de miel împănate.
Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius. Apoi, înlătură folia, adaugă untul și mai lasă carnea la preparat pentru 20 de minute. Pe parcurs, mai întoarce carnea de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni frumos.
Descoperă și o rețetă de plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezească cu carne de miel, tocată.
Prepară garnitura pentru pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi
Pentru a prepara spanacul, mai întâi toacă ceapa roșie în franjuri și usturoiul în rondele. Pune-le la călit în ulei și când sunt pătrunse adaugă frunzele de spanac. Amestecă-le bine și lasă-le să se înmoaie ușor. Adaugă sare și piper după gust și stinge focul.
Pentru a prepara gnocchi, după ce ai fiert cartofii, lasă-i să se tempereze și curăță-i. Dă-i pe răzătoarea mică, adaugă sare și piper, albușul de ou și făina. Adaugă făină până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Formează din aluatul de cartofi un șnur pe masa presărată cu făină și taie-l în bucăți mici. Fierbe gnocchi în apă clocotită cu sare până când se ridică la suprafață. Scoate-i cu o strecurătoare.
Servește-i alături de pulpa de miel și spanacul preparat la tigaie, iar pentru ca meniul cu carne de miel să fie complet, poți prepara și rețeta de borș tradițional de miel.