Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi

Pentru masa de Paște sau pentru momentele în care dorești să consumi carne de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Te vei bucura de o combinație de ingrediente delicioasă și foarte hrănitoare.

Maria Udrea
Publicat: 14 aprilie 2023, 6:04

Chiar dacă ai de gătit trei preparate separate pentru această rețetă, toate se gătesc simplu și ușor. În plus, nu necesită ingrediente multe sau complexe.

Pulpa de miel o prepari la cuptor împănată cu usturoi și alte condimente. Spanacul îl prepari la tigaie cu ceapă și usturoi, iar gnocchi îi fierbi în apă cu sare.

Este una dintre acele rețete pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă. Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în apropierea Sfintele Sărbători Pascale sau cu alte ocazii.

Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi – Ingrediente

Împarte lista de ingrediente de la început în funcție de fiecare preparat în parte, pentru a te asigura nu ai omis niciun ingredient.

Pentru friptura de miel:

  • 1 pulpă de miel fără os
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 3-4 frunze de salvie
  • 30 gr de unt.

Pentru prepararea spanacului:

  • 250 gr baby spanac
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper.

Pentru gnocchi de cartofi:

  • 2 cartofi fierți
  • 1 albuș de ou
  • 3-4 linguri de făină
  • sare și piper
  • apă și sare pentru fiert.

Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi – Mod de preparare

Începe cu pregătirea fripturii care necesită mai mult timp de preparare la cuptor, iar în acest interval de timp te poți ocupa și de celelalte două preparate.

Cum prepari friptura din pulpă de miel

Curăță carnea de miel de toate tendoanele și pielițele, apoi tai-o în bucăți mai mici. Asezonează carnea pe toate părțile cu sare și piper. Cresteaz-o din loc în loc și introdu în crestături căței de usturoi curățați și crenguțe de rozmarin.

Într-un vas termorezistent, pune puțin ulei și adaugă ceapa tocată în franjuri și restul de usturoi curățat și tocat rondele. Adaugă și crenguțele de rozmarin rămase, frunzele de salvie și așază bucățile din carne de miel împănate.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius. Apoi, înlătură folia, adaugă untul și mai lasă carnea la preparat pentru 20 de minute. Pe parcurs, mai întoarce carnea de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni frumos.

Pulpa de miel se crestează și se împănează cu usturoi și rozmarin / Profimedia Images

Descoperă și o rețetă de plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezească cu carne de miel, tocată.

Prepară garnitura pentru pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi

Pentru a prepara spanacul, mai întâi toacă ceapa roșie în franjuri și usturoiul în rondele. Pune-le la călit în ulei și când sunt pătrunse adaugă frunzele de spanac. Amestecă-le bine și lasă-le să se înmoaie ușor. Adaugă sare și piper după gust și stinge focul.

Spanacul preparat cu ceapă și usturoi la tigaie este garnitura perfectă pentru friptura de miel / Profimedia Images

Pentru a prepara gnocchi, după ce ai fiert cartofii, lasă-i să se tempereze și curăță-i. Dă-i pe răzătoarea mică, adaugă sare și piper, albușul de ou și făina. Adaugă făină până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

Formează din aluatul de cartofi un șnur pe masa presărată cu făină și taie-l în bucăți mici. Fierbe gnocchi în apă clocotită cu sare până când se ridică la suprafață. Scoate-i cu o strecurătoare.

Gnocchii de cartofi se combină delicios cu spanacul și friptura de miel / Profimedia Images

Servește-i alături de pulpa de miel și spanacul preparat la tigaie, iar pentru ca meniul cu carne de miel să fie complet, poți prepara și rețeta de borș tradițional de miel.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI