Cornurile ies foarte aerate datorită aluatului ușor de frământat, care conține unt. Pot fi servite la mic dejun cu un ceai bun, dar pot fi luate și la pachet. Copiii, în special, le vor adora.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente dar și pașii necesari preparării acestor cornuri delicioase.
Rețetă de cornuri pufoase cu unt – Ingrediente
- 300 ml lapte
- 1 ou + 1 albuș
- 100 gr unt
- 20 gr drojdie proaspata
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță sare
- 700 gr făină
- In plus:
- 100 gr unt(82%)
- 1 galbenus de ou
- 1 linguriță de lapte
Rețetă de cornuri pufoase cu unt – Mod de preparare
De menționat că înainte de a ne apuca de preparat aluatul, ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei.
Cum se prepară aluatul pentru cornuri
Începem prin a pune laptele la încălzit. Nu-l lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar să fie ușor fierbinte. Punem și untul la topit, cele 100 de grame, apoi îl lăsăm la temperat. Diluăm drojdia, pe care o frecăm cu o linguriță de zahăr și adăugăm 50-60 ml lapte cald. Lăsăm drojdia să se activeze până își dublează volumul.
Într-un vas încăpător, cernem făina, iar într-un bol amestecăm un ou cu un albuș și sarea. Albușul este opțional, însă ne rămâne de la gălbenușul cu care vom unge aluatul la final. Adăugăm untul temperat și amestecăm.
Creăm un loc la mijlocul făinii din vas și punem acolo amestecul de ouă cu unt, dar și drojdia diluată. Începem să încorporăm făina în compoziția de la mijloc, picurând treptat și laptele cald.
Frământăm aluatul pentru rețetă de cornuri pufoase cu unt, care nu va fi foarte ferm, dar nelipicios. Îl întindem într-o foaie subțire, pe masa presărată cu făină. peste foaia de aluat întindem untul moale, în strat uniform. Apoi împachetăm aluatul pentru rețetă de cornuri pufoase în patru, îl acoperim și îl lăsăm la odihnit, la rece, nu la cald, pentru 30 de minute.
Cum formăm și coacem delicioasele cornuri pufoase
Pornim cuptorul la 180 de grade. Scoatem aluatul de la rece și îl întindem într-o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Îl decupăm în forme triunghiulare pe care le rulăm, nu foarte strâns. Le rulăm începând de la bază spre vârf și le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Le rulăm mai lejer pentru a permite aluatului să se dezvolte frumos în timpul procesului termic și să se creeze goluri de aer în interior.
Amestecăm, într-un bol, un gălbenuș de ou cu o linguriță de lapte. Cu ajutorul unei pensule de patiserie ungem cornurile cu acest amestec.
Dăm tava cu cornuri la cuptorul deja încălzit și le coacem până se rumenesc frumos la suprafață. În maxim 35 de minute sunt coapte și putem scoate tava din cuptor.
Lăsăm cornurile să se tempereze înainte de a le servi. Vor fi delicioase servite la mic dejun, cu gemul sau dulceața preferată, alături de un ceai aromat.