Dintre alimentele de bază folosite pentru prepararea micului dejun, ouăle ocupă un loc fruntaș, atât în bucătăria de acasă, cât și la restaurante. Pot fi preparate fierte, moi, cleioase sau tari, pot fi preparate la tigaie, sub formă de ochi, de jumări sau de omletă, sau pot și preparate poșate în apă clocotită.
Dintre variantele enumerate mai sus, rețetele de omletă sunt cele mai versatile. Pornind de la rețeta clasică de omleta preparată doar din ouă, aceasta se poate adapta în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.
Ouăle se pot combina cu legume, cu verdețuri, cu preparate din carne sau cu brânzeturi. Omleta poate fi preparată la tigaie, la cuptor sau pe plite speciale.
Descoperă și o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, foarte simplă, gustoasă și foarte îndrăgită. În continuare, vei descoperi rețeta omletei servită sub formă de ruladă.
Ruladă din omletă cu morcovi și brânză – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 2 linguri de smântână cu 20% grăsime
- 1 lingură de făină
- 2 morcovi fierți
- 50 gr de somon afumat
- 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
- sare și piper după gust
- 1 lingură de ulei
- câteva fire de pătrunjel verde
- câteva fire de ceapă verde.
Rețeta de ruladă din omletă – Mod de preparare
Pentru a putea putea rula cât mai bine omleta, folosește o tigaie cu diametrul mai mare. Poți prepara omleta la cuptor, într-o tavă dreptunghiulară.
Făina și smântâna adăugate în compoziția de omletă au rolul de a oferi consistența necesară pentru folosirea celorlalte ingrediente. În același timp, oferă și un plus de cremozitate omletei.
Cum prepari rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză
Verifică lista de ingrediente și adună-le pe masa de lucru. Adună și ustensilele necesare pregătirii compoziției de omletă. Dacă nu îți plac morcovii adăugați cruzi în omletă, va trebui să îi cureți de coajă, să îi clătești bine și să îi fierbi mai întâi în apă cu puțină sare.
După fierbere, îi scoți în apă rece, îi scurgi bine și îi tai în rondele, în cuburi micuțe sau pur și simplu îi dai pe răzătoarea mare.
Apoi, speli verdeața, o scurgi bine și o toci mărunt.
Într-un bol încăpător, sparge ouăle și amestecă-le bine presărate cu un praf de sare și unul de piper. În alt bol, amestecă făina cu smântâna până la omogenizare. Făina mai poate fi înlocuită și cu amidon alimentar sau cu griș. Amestecă compoziția de ouă cu compoziția de smântână și făină. Apoi, adaugă jumătate din morcovii tocați, verdeața tocată și omogenizează din nou compoziția pentru omletă.
Unge baza tigăii cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Când este bine încinsă, adaugă compoziția pentru omletă în ea. Lasă omleta să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă și rumenește-o bine și pe a doua parte.
Transfer-o pe un platou sau pe un tocător de lemn.
Pentru umplutura omletei, amestecă într-un bol crema de brânză cu morcovul rămas și cu somonul afumat, tocat în cuburi. După ce se mai răcorește puțin omleta, întinde peste ea amestecul de ingrediente de mai sus și ruleaz-o strâns.
Poți servi delicioasa ruladă din omletă cu morcovi și brânză alături de legume proaspete sau de o salată verde. Este delicioasă și servită cu o salată de murături.
Tot din categoria gustărilor sub formă de ruladă, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.