Un astfel de aperitiv poate fi preparat și pentru gustările din weekend, când se strânge toată familia la masă. Cucerește atât prin gust cât și prin aspectul spectaculos în secțiune. Poți prepara rulada și cu carne de porc sau de vită, însă pieptul de pui este cel mai potrivit. Este mai fraged și se pătrunde mai rapid, dar este și mai ușor pentru digestie.
Poți asezona pieptul de pui cu diferite condimente, pentru a oferi ruladei un gust deosebit. La exterior, îl poți glazura cu diferite sosuri sau îl poți lăsa simplu.
Tot din categoria rețetelor de rulade aperitiv, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu spanac, cremă de brânză și somon afumat. Mai jos, îți oferim rețeta pas cu pas pentru rulada de pui cu ouă fierte.
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte – Ingrediente
- 1 piept mare de pui
- 4 oua fierte
- sare și piper după gust maghiran și coriandru
- boia de ardei dulce
- 4-5 linguri de ulei de măsline
- 1-2 frunze de dafin
- apă.
Rețeta ruladei de pui cu ouă fierte – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui pe care îl cureți de grăsime și tendoane și îl porționezi în felii subțiri. Aplatizează ușor feliile de carne presându-le cu o tavă, apoi condimentează-le. Pune-le într-o pungă de plastic și lasă-le la rece timp de 30 de minute, pentru a deveni fragede și gustoase.
În acest interval de timp, te vei ocupa de pregătirea ouălor. Fierbe ouăle la modul tari și curăță-le. Descoperă aici cum prepari ouă fierte moi sau tari.
Pregătește un vas termorezistent, în care vei prepara rulada la cuptor. Mai pregătește și sfoară de bucătărie pentru a înfășura rulada să nu se desfacă în timpul tratamentului termic.
Cum prepari ruladă din piept de pui cu ouă fierte
După expirarea timpului de marinare a cărnii de pui, scoate-o de la rece pentru a forma rulada. Așază feliile de carne pe un blat, ușor petrecute pentru a forma o foaie. Adaugă ouăle fierte peste foaia de carne și așază-le într-un rând, pe lungime. Apoi, rulează pieptul de pui strâns peste ouă. Folosește sfoara de bucătărie și înfășoară rulada de jur împrejur, legând-o cât mai strâns.
Pune hârtie de copt în vasul termorezistent și unge hârtia cu ulei. Unge cu ulei și rulada din piept de pui. Apoi, așaz-o în vas. Mai condimenteaz-o cu puțină boia de ardei, pentru a-i oferi un plus de culoare.
Toarnă și o ceașcă de apă în vas și introdu-l în cuptor. Lasă delicioasa ruladă din piept de pui cu ouă fierte să se prepare timp de 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu o rumeni în exces. Pieptul de pui se prepară mai rapid și este delicios dacă rămâne suculent și nu se usucă. Pe parcursul preparării, mai întoarce rulada de pe o parte pe cealaltă.
Las-o să se răcească bine pentru a o putea porționa frumos.
Dacă mai dorești o altă rețetă cu piept de pui umplut, mai poți încerca și rețeta de piept de pui umplut cu unt aromat cu usturoi, lămâie și verdeață, denumit piept de pui kievskaia.