Jeleul de zmeură are gust ușor acrișor și echilibrează gustul dulce al foii de bezea. Crema de mascarpone se adaugă pentru consistență, dar și pentru decorul ruladei.
Poți înlocui mascarponele cu o cremă de vanilie sau cu o cremă de frișcă. De asemenea, jeleul de zmeură poate fi înlocuit și cu un alt jeleu de fructe sau poți pune direct gemul în starea lui brută.
Descoperă aici cum poți prepara la tine acasă jeleu de zmeură sau gem de zmeură fără semințe. Mai jos, îți oferim rețeta pas cu pas pentru a preg[ti și tu delicioasa ruladă Pavlova.
Ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură – Ingrediente
Ai nevoie pentru acest delicios desert de prepararea a două elemente: foaia de bezea și compoziția pentru umplerea foii, dar și pentru decor.
Pentru foaia de bezea:
- 5 albușuri de ouă medii
- 275 gr zahăr pudră, fără amidon
- 1 praf de sare.
Pentru jeleul de zmeură cu mascarpone:
- 750 gr gem de zmeură fără semințe
- sucul de la o lămâie
- 1 lingură de amidon
- 250 gr mascarpone
- 50 ml frișcă lichidă
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare.
Ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură – Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru foaia de ruladă, lasă albușurile la temperatura camerei, cel puțin 15-20 de minute. Acestea se amestecă mult mai bine dacă nu sunt reci, iar bezeaua va avea reușită sigură.
Când albușurile s-au relaxat suficient la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 25/36 cm.
Cum cum prepari foaia de bezea pentru ruladă
Foaia de bezea se prepară la fel ca pentru rețeta de tort Pavlova. Diferența dintre cele două deserturi constă în faptul că pentru tort sunt necesare mai multe foi de bezea, pe când pentru ruladă nu vei coace decât una.
Albușurile se pun în bolul mixerului și se presară cu puțină sare. Apoi, se mixează energic până când devin spumoase. Urmează adăugarea zahărului, lingură cu lingură, în timp ce mixezi energic. Întinde compoziția pentru foaia de bezeaua în tavă, pe hârtia de copt. Netezește-i suprafața cu ajutorul unei spatule de tort.
Pune tava în cuptor și coace foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, micșorează intensitatea focului la 140 de grade Celsius. Mai coace foaia de bezea pentru maxim 20 de minute și la această temperatură. Iar după oprirea cuptorului, deschide ușa acestuia doar puțin și lasă foaia de bezea să se răcească lent.
Cum prepari cremele pentru ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură
Pentru prepararea jeleului, nu este necesară decât încălzirea gemului de zmeură amestecat cu suc de lămâie și amidon. Se lasă doar atât cât să se hidrateze amidonul. Apoi, se lasă să se răcească.
Mascarponele se amestecă cu frișca și zahărul pudră. 3-4 linguri din crema de mascarpone se amestecă cu o lingură din jeleul de zmeură, pentru a decora rulada frumos.
Când foaia de bezea este răcită, se întinde jeleul de zmeură peste ea și se rulează strâns. Se împachetează rulada în hârtie de copt și se lasă la frigider câteva ore.
Apoi se decorează deasupra cu cele două creme, după propria imaginație și se poate porționa.
Dacă dorești o cremă mai consistentă pentru a decora rulada, poți prepara crema de mascarpone cu nucă de cocos.