Rețeta rulourilor cu scorțișoară este originară din bucătăria suedeză, însă a fost adaptată și de bucătăria americană, care a adăugat, ulterior și glazura din cremă de brânză.
Indiferent că optezi să prepari rulourile simple sau cu glazură, vor fi delicioase și vor deveni cu siguranță unul dintre deserturile tale preferate. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te răsfăța și tu cu un desert simplu, delicios și de efect.
Rulouri cu scorțișoară sau cinnamon rolls – Ingrediente
Pentru a prepara aceste rulouri delicioase cu scorțișoară ai nevoie să grupezi ingredientele în trei categorii: pentru aluat, umplutură și glazură.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr făină
- 250 ml lapte cald
- 100 gr unt gras, la temperatura camerei
- 1 ou
- 20 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
- 50 gr zahar
- 5 gr sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 200 gr zahăr brun
- 100 gr unt gras, la temperatura camerei
- 15 gr pudră de scorțișoară
Ingrediente pentru glazură:
- 125 gr cremă de brânză
- 50 gr zahăr pudră
- 2-3 linguri de lapte
- 2 lingurițe esența vanilie
Rețetă de rulouri cu scorțișoară – Mod de preparare
Începe prin a aduce la temperatura camerei toate ingredientele necesare aluatului și umpluturii. Apoi pregătește pe rând aluatul și compoziția pentru umplutură.
Cum prepari aluatul pentru rulouri
Pentru a prepara aluatul de rulouri, mai întâi încălzește ușor laptele și dizolvă în el drojdia, împreună cu o linguriță de zahăr. Lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.
Între timp, pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el zahărul și sarea. Mixează aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul și omogenizează compoziția.
În alt bol încăpător pune făina trecută prin sită. Creează o adâncitură în mijlocul ei și pune acolo compoziția de unt. Toarnă treptat drojdia cu laptele, în timp ce amesteci intens și încorporezi făina în aluat.
Frământă aluatul mai întâi în vas, apoi continuă procesul pe masa de lucru, presărată cu făină. Când aluatul nu se mai lipește de mâini și de masă, acoperă-l cu folie de prospețime și un ștergar. Lasă-l la dospit timp de 40-50 de minute.
După acest interval, presară din nou făină pe masa de lucru și întinde aluatul pentru rulouri într-o foaie dreptunghiulară de 5-6 mm grosime. Lasă aluatul să se odihnească puțin, timp în care pregătești umplutura.
Amestecă într-un bol untul moale cu zahărul brun și scorțișoara.
Cum asamblezi și coci rulourile cu scorțișoară
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperă tava de copt cu hârtie pergament.
Peste foaia de aluat întinde uniform compoziția cu scorțișoară. Rulează aluatul cu umplutura în interior, dar nu foarte strâns. Cu ajutorul unei sfori de bucătărie decupează ruloul în rondele de aproximativ 2 cm grosime.
Așază rondelele în tava de copt la distanțe de 2 cm unele față de altele. Lasă rulourile în tavă 10 minute, pentru a se mai dezvolta aluatul, și fixează-le cu scobitori pe care le înfigi la marginea aluatului rulat.
Pune lava în cuptor și coace delicioasele rulouri cu scorțișoară pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari glazura pentru rulouri
Pune în bolul mixerului crema de brânză cu zahărul.
Mixează-le până când zahărul se dizolvă. Adaugă esența și laptele, apoi pune crema de brânză în săculețul unui posh cu dui simplu. Glazurează rulourile cu crema de brânză, după ce aceseta se răcesc.
Servește-le alături de cei dragi și bucură-te de combinația de gusturi și arome.