Frunzele de rucola sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienți. În conținutul lor se regăsesc vitaminele A, C, K, folat, dar și minerale, beta-caroten şi diverși compuşi chimici cu rol antiinflamator.
Brânza vegetală tofu este obținută din laptele de soia și are un conținut bogat în amino-acizi. Aceasta este un înlocuitor sănătos al cărnii și ouălor din meniul zilnic.
În plus, brânza tofu este un aliment natural, fără gluten și slab din punct de vedere caloric. Însă are un conținut bogat în minerale, precum fier și calciu și nu conține colesterol.
Sfecla roșie este bogată în zaharuri naturale și are un conținut bogat de vitamine și minerale. În plus, este o sursă excelentă de antioxidanți. Descoperă aici informații utile despre sfeclă.
Dacă te-am convins care sunt beneficiile pe care aceste ingrediente le au asupra sănătății organismului, prepar-o și tu, urmărind lista de ingrediente de mai jos.
Salată rucola cu sfeclă și tofu – Ingrediente
- 150 gr de salată rucola,
- 200 gr de sfeclă roșie coaptă
- 150 gr de brânză tofu
- 1 ceapă roșie
- 50 gr de miez de nuci
- sare și piper după gust
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- usturoi
- rozmarin.
Rețetă de salată delicioasă și sănătoasă – Mod de preparare
Singurul ingredient din rețeta de salată care necesită preparare înainte de folosire este sfecla roșie. În timp ce sfecla se prepară, poți pregăti și celelalte ingrediente, dar și dressing-ul cu care asezonezi salata.
Cum prepari salată rucola cu sfeclă și tofu
Curăță sfecla roșie, porționeaz-o în felii rotunde (mai groase) și așază feliile într-un vas termorezistent. Stropește-le cu puțin ulei de măsline. Printre feliile de sfeclă, strecoară și câțiva căței de usturoi. Mai adaugă și crenguțe de rozmarin, dar și boabe de piper multicolore.
Acoperă vasul cu un capac și introdu-l în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius. Coace sfecla pentru 30-40 de minute, atât cât să se aromatizeze de la ingredientele din vas pentru un gust deosebit.
După coacere, lasă sfecla să se răcească și porționeaz-o în cuburi. Porționează și brânza tofu tot în cuburi, de dimensiunea celor de sfeclă.
Descoperă și o rețetă de salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină.
Taie miezul de nucă în jumătăți sau sferturi. Amestecă toate aceste ingrediente într-un bol și adaugă frunzele de rucola spălate și bine scurse.
Pentru dressing, amestecă puțin ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper. Cu acesta stropește ingredientele amestecate în bol.
Servește delicioasa salată rucola cu sfeclă și tofu ca si gustare printre mese sau ca gustare în pauza de masă de la birou. O mai poți servi și pe post de cină ușoară. Iar dacă o dorești mai consistentă, poți adăuga și câteva crutoane aromate de pâine.
Și dacă ești în căutarea mai multor rețete de salată, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de salată cu linte și castravete, ușor de făcut și care abundă în proteine și fibre.