Acest desert cu doar două calorii este cel mai bun dulce pe care îl poți consuma vara aceasta fără să te temi că vei lua în greutate. Este o combinație super cremoasă, pufoasă și delicioasă. Acest desert de cafea necesită doar trei ingrediente simple și poate fi gata în mai puțin de zece minute.
Singurul desert care are doar două calorii
Probabil te întrebi cum poate un desert atât de simplu să aibă doar două calorii. Acest desert delicios de cafea se simte aproape ca un mousse. Este rapid, simplu, dulce și satisfăcător. Dacă ești iubitoare de cafea, atunci acesta va deveni preferatul tău.
Aceste desert cu cafea are doar două calorii și este o soluție rapidă și perfectă. Gustul depinde în totalitate de cafeaua pe care o folosești.
Cu cât cafeaua este mai puternică, cu atât aroma este și ea mai intensă. De asemenea, aceasta rețetă nu necesită foarte mult efort. Vei avea nevoie de un mixer și un bol în care să pui ingredientele. Poți folosi și un mixer vertical pentru această rețetă.
Cofetarii specialiști susțin că rețeta a fost inspirată din celebra cafea Dalgona. Dalgona este o cafea coreeană bătută, care este făcută prin amestecarea cafelei, zahărului și apei până când devine groasă și cremoasă. Acest amestec este folosit de obicei ca adaos la cafeaua cu gheață.
Dacă te afli în deficit caloric, atunci acest desert rapid și simplu este ideal pentru tine. Poate fi servit dimineața sau a prânz, în funcție de momentul potrivit pentru tine. Ai mare grijă totuși să eviți consumul acestui desert seara. Conținutul de cofeină te-ar putea ține trează peste noapte
Cum prepari desertul cu doar două calorii
Pentru prepararea acestui desert delicios vei avea nevoie de doar trei ingrediente:
- cafea instant – poți folosi orice cafea preferi, ideal este să alegi arma ta preferată
- stevia – stevia este folosită ca îndulcitor și este bine să alegi varianta granulată sau varianta de pudră
- apa rece – apa rece funcționează cel mai bine pentru rezultatul garantat al acestei rețete
Începe prin a aduce pe masa de lucru cele trei ingrediente necesare rețetei tale. Specialiștii recomandă să eviți folosirea zahărului alb. Acesta are mult mai multe calorii și va aduce un adaos desertului tău simplu. Alege și un bol în care vei mixa ingredientele pentru prepararea desertului.
Folosind un tel electric sau un mixer începe să bați la viteză mare toate cele trei ingrediente din bol. Tot procesul ar trebui să dureze între 7 – 10 minute, până ce se formează vârfuri pufoase și rigide de spumă. Servește apoi desertul în paharul tău preferat și bucură-te de el.
Poți savura în acest timp și o cafea delicioasă cu gheață. Te poți bucura de acest desert cu cafea alături de prieteni sau singură dimineața.
Specialiștii recomandă să fie servit imediat. Acest desert nu se păstrează pentru mult timp, iar gustul său se poate schimba dacă este lăsat prea mult timp la frigider. Cel mai bine este să-l servești imediat, deoarece cafeaua bătut se va lăsa în timp.