Lintea este o sursă de fibre, acid folic și potasiu, nutrienți ce susțin sănătatea inimii. Potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA (NIH), citat de presa internațională, lintea este unul dintre alimentele ce conține cel mai mult potasiu.
Culoarea boabelor de linte poate fi maro, verde și roșu. În cazul acestei rețete recomandarea este să folosești linte de culoare roșie. Lintea roșie este folosită în mod predominant în bucătăria indiană și în cea din Orientul mijlociu. Lintea de culoare roșie se fierbe foarte ușor și masa ta va fi gata în scurt timp.
Supă cremă de linte cu chimion – Ingrediente
250 grame de linte roșie
1 ceapă
1 ardei, poți folosi și ardei iute
1 morcov
100 grame de rădăcină de țelină
chimion
zeama de la o lămâie
sare, boia
pătrunjel
Supă cremă de linte cu chimion – Mod de preparare
Pentru început, speli cele 250 de grame de linte, aproximativ o cană, în mai multe ape.
Urmează apoi să tai mărunt ceapa, morcovul și ardeiul și să le călești într-o lingură de ulei.
Atunci când este gata urmează să adaugi lintea, împreună cu țelina tocată în bucăți, peste care torni aproximativ 2 litri de apă și lași la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute, la foc mic.
Îți vei da seama când lintea s-a fiert după consistența cremoasă a acesteia.
Acesta este momentul în care vei folosi blenderul pentru a omogeniza întreaga compoziție. Adaugă jumătate de linguriță de pudră de chimion, zeama de la o lămâie, boia dulce sau iute și sare, după gust.
În farfuria ta cu supă de linte aburindă și frumos mirositoare poți presăra pătrunjel tocat fin.
Nu confunda chimionul cu chimenul
Chimionul este un condiment obținut din semințele plantei Cuminum cyminum, ce face parte din familia pătrunjelului, acesta se folosește în mod preponderent sub formă de pudră. În vreme ce chimenul (Carum carvi) este o plantă din familia feniculului, ale cărei semințe sunt populare drept condiment. Fructele chimenului se aseamănă foarte mult la gust cu anasonul.
Nu numai numele, dar chiar și semințele celor două plante se aseamănă foarte mult; ambele având o formă alungită, fiind de culoare maro și crestate longitudinal.
Pudra de chimion este găsită cu ușurință în multe dintre magazinele alimentare. Chimenul măcinat trebuie păstrat într-un loc răcoros și întunecat, informează thespruceeats.com.
În India, semințele de chimion sunt mestecate pentru a ajuta la digestie, ba chiar servite la finalul meselor în restaurante. Chimionul un conținut ridicat de fier și de antioxidanți. Potrivit studiilor, semințele de chimion ar putea îmbunătăți nivelul colesterolului și ar ajuta la prevenirea diabetului.
Dacă adori supele cremă, îți recomandăm, de asemenea, rețeta noastră de supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos, sau cea de supă cremă de legume cu crutoane aromate. Garantăm că vei agrea nespus gustul acestora. Îți urăm poftă bună!