Castraveții sunt recunoscuți pentru proprietatea lor de a hidrata organismul, datorită conținutului mare de apă. Conținutul de apă din castraveți are și rol antioxidant și diuretic, nu doar hidratant. Iar pe lângă apă, castraveții mai reprezintă și o sursă bună de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.
Bogați în substanțe nutritive, castraveții sunt și săraci din punct de vedere caloric. De aceea, îi poți include cu încrede în alimentația zilnică, chiar și atunci când îți dorești să scazi în greutate.
Despre avocado deja se știe că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Avocado reprezintă o inepuizabilă sursă de grăsimi mononesaturate, importante pentru sistemul cardiovascular. Dar pe lângă acestea, avocado mai conține și o mulțime de vitamine si minerale. Dintre acestea amintim: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, etc. Conținutul ridicat de vitamine si minerale ajută sistem imunitar să fie puternic.
Iată așadar două alimente, care combinate în același preparat, îți pot oferi o multitudine de beneficii pentru sănătatea organismului. Dacă te-am convins să le adaugi în meniurile tale zilnice, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru o rețetă de supă răcoroasă de vară.
Supă rece de avocado cu castravete – Ingrediente
- 2 buc. avocado bine coapte
- sucul de la o lămâie
- 1 castravete mare
- sare și piper, după gust
- 250 gr iaurt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
- un ardei gras galben (opțional)
- câteva frunze de mentă, pentru un plus de aromă
- 1/2 legătură de pătrunjel verde.
Rețetă de supă rece de avocado cu castravete – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor. Spală castravetele și taie-l în bucăți mai mici, fără a-i îndepărta coaja. Aceasta conține vitamine și este păcat să nu profiți de beneficiile ei. Spală ardeiul, curăță-l și taie-l în bucăți. Este opțională adăugarea ardeiului, dar oferă și acesta un plus de gust și consistență supei.
Spală frunzele de mentă, pătrunjelul verde și lasă-le la scurs. Stoarce sucul de la lămâie pentru a-l avea la îndemână când desfaci avocado.
Curăță un cățel de usturoi sau chiar doi, dacă îți place gustul mai picant. Pisează-i bine cu sare și amestecă-i cu ulei, ca atunci când pregătești rețeta de mujdei. Abia când ai toate aceste ingrediente pregătite poți curăța avocado.
Cum cureți fructele de avocado
Cu un cuțit cu lama ascuțită, crestează fructul de avocado longitudinal, de jur împrejurul sâmburelui. Apoi, ține fructul cu ambele mâini, iar cu mâna de deasupra rotește jumătatea superioară de avocado până se desface de pe sâmbure. Sâmburele va rămâne în partea de jos. Lovește sâmburele ușor cu cuțitul până când se va desprinde de miez. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul fructului din coajă și pune-l într-un bol. Stropește-l imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.
Cum prepari supă rece de avocado cu castravete
Adaugă bucățile de castravete și de ardei peste avocado. Adaugă și menta, o parte din frunzele de pătrunjel verde, usturoiul amestecat cu ulei și iaurtul. Procesează totul cu ajutorul blenderului până când obții o pastă cremoasă și frumos colorată. Mai adaugă sare și piper după gust și pune delicioasa și răcoroasa supă la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Este minunată servită rece, decorată cu verdeață proaspătă.
Vezi mai multe imagini cu supa rece accesând GALERIA FOTO!
Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru astfel de supe reci, gustoase și sănătoase, îți mai oferim și rețeta de supă rece de roșii, inspirată din bucătăria spaniolă.