Tort Raffaello. Un tort delicios cu aromă intensă de cocos

Dacă adori nuca de cocos și aroma ei în deserturi, îți oferim rețeta mult îndrăgitului tort Raffaello. Prepară-l și tu și răsfață-ți familia cu gustul lui savuros. Vă veți bucura de un tort elegant și delicat, decorat cu celebrele bomboane Raffaello.

Maria Udrea
Publicat: 23 mai 2023, 6:24

Acest tort se prepară, de obicei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru că este alb și imaculat ca zăpada. Însă este potrivit pentru orice moment festiv, dar și pentru weekend-urile petrecute cu familia și prietenii. Combinația dintre nuca de cocos, crema de mascarpone cu frișcă și migdalele din bomboanele de cocos este una divină. Cucerește într-o secundă pe oricine adoră gustul dulce, dar și aromat.

Dacă timpul îți permite, poți prepara în casă și celebrele bomboane Raffaello, a căror rețetă poți să o descoperi aici.

Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării tortului.

Tort Raffaello – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât a unui tort clasic, nu sunt ingrediente complexe, ci din cele comune unei rețete de desert.

Pentru un blat de tort cu diametrul de 25 cm:

  • 10 albușuri
  • 150 gr zahăr tos
  • un praf de sare
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 50 gr făină
  • puțin unt pentru uns forma de copt.

Pentru cremă:

  • 10 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 200 gr zahăr
  • 500 ml lapte
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frișcă naturală
  • 100 gr fulgi de cocos

Pentru sirop:

  • 350 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 2 lingurițe cu lichior de cocos.

Pentru decor:

  • 250 ml frișcă îndulcită
  • bomboane Raffaello
  • fulgi de migdale
  • 50 gr fulgi de cocos.

Tort Raffaello – Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului, așa cum e recomandat să procedezi în cazul oricărei alte rețete de tort. În timp ce blatul se coace și apoi se răcește, prepari siropul și crema.

Cum prepari blat de tort cu nucă de cocos

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi separă albușurile de gălbenușuri. Pune gălbenușurile deoparte pentru cremă, iar peste albușuri presară puțină sare.

Bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce le bați energic cu mixerul. După ce obții o bezea fermă, îndepărtezi mixerul și folosești o spatulă.

Încorporează în bezeaua de albușuri mai întâi făina, apoi nuca de cocos, adăugate treptat. Amestecă încet cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua. Adaugă și vanilia.

Pune hârtie de copt într-o formă de copt cu diametrul de 25 cm și întinde compoziția pentru blat în ea. Nivelează-i suprafața uniform.

Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius

Pentru a prepara siropul, fierbe apa cu zahărul până la topirea acestuia și lasă siropul să se răcorească. Adaugă lichiorul de cocos și amestecă pentru a se distribui uniform.

Cum prepari crema pentru tort Raffaello

Amestecăm gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul, apoi adaugă amidonul și laptele rece. Fierbe compoziția pe baie de aburi, amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă.

Adaugă vanilia și lasă crema să se răcească, apoi o amesteci cu mascarponele. Bate frișca până când capătă consistență și adaug-o în cremă. Adaugă și nuca de cocos și omogenizează bine crema. Descoperă și o rețetă mai simplă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Cum montezi și decorezi tortul

Secționează blatul răcit în două părți și însiropează-le.

Împarte crema în două părți. Pune o parte între secțiunile de blat, iar cu a doua parte decorează tortul deasupra și de jur împrejur.

Presară nucă de cocos peste tort și decorează-l cu bomboane Raffaello pe care le găsești în orice magazin de dulciuri sau le poți prepara acasă.

Nelipsite din decorul tortului Raffaello sunt bomboanele cu aceeași denumire / Shutterstock

Adaugă și și fulgi de migdale pentru un plus de gust și aspect. Pune deliciosul tort Raffaello la rece pentru 2-3 ore, apoi îl poți porționa.

Tortul se porționează după ce va sta la rece 2-3 ore / Shutterstock

Familia și prietenii se vor răsfăța cu gustul lui delicios și aroma inconfundabilă de nucă de cocos.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI