Este un desert destul de simplu de preparat, cu reușită sigură. Iar pentru decorarea turtei dulci, poți mobiliza toată familia. Va fi foarte distractiv, fiecare își va pune la contribuție imaginația pentru a crea desene cu specific de iarnă și de sărbători.
Îți sunt necesare câteva forme de decupat aluatul și, bineînțeles, ingredientele. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă spectaculoasă de turtă dulce.
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing – Ingrediente
Ai nevoie pentru acest minunat desert de ingrediente împărțite în două categorii: ingrediente pentru aluatul de turtă dulce și ingrediente pentru glazură icing.
Ingrediente pentru aluat de turtă dulce:
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 175 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr pudră
- 200 gr miere de albine
- 450 gr făină
- 25 gr cacao
- 1/2 linguriță pudră de scorțișoară
- 1/2 linguriță pudră de nucșoară
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1 vârf de linguriță ghimbir pudră
- 1/4 linguriță anason stelat, pudră
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu.
Ingrediente pentru glazura Royal Icing:
- 1 albuș de ou
- 150 gr zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie.
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului de turtă dulce, care necesită un timp de odihnă după omogenizare, apoi un timp scurt de coacere.
Cum prepari aluatul de turtă dulce
Într-un bol încăpător, trece făina prin sită și adaugă peste ea sarea, pudra de cacao, bicarbonatul și toate condimentele măcinate fin. În bolul mixerului pune untul moale împreună cu zahărul pudră. Procesează-le până când zahărul se diluează și obții o compoziție spumoasă. Adăugă oul întreg și gălbenușul și din nou amestecă până la omogenizare.
Încorporează în compoziție și mierea, apoi adaugă treptat, amestecul de făină și condimentele. Frământă bine aluatul cu ajutorul mixerului până se desface de pe pereții bolului. Presară făină pe masa de lucru și mai frământă aluatul și cu mâinile, până când nu mai este lipicios.
Împachetează aluatul pentru turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră. După acest interval de timp, scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți. Întinde cu ajutorul sucitorului prima parte de aluat pe masa de lucru într-o foaie de 5-6 mm grosime.
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, pentru a se încălzi în timp ce decupezi turta dulce. Folosind forme speciale decupează aluatul. Este ideal să ai forme de brăduț, stea, om de zăpadă și multe alte figurine specifice sărbătorilor de iarnă.
Transferă decupajele în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune tava la cuptor pe sertarul din mijloc și coace biscuiții de turtă dulce pentru maxim 15 minute, la 200 de grade Celsius.
În timp ce coci prima tranșă de turtă dulce, întinde a doua parte de aluat și repetă procedeul.
Cum prepari glazura Royal Icing
Presară un praf de sare peste albușul ținut la temperatura camerei. Cu ajutorul mixerului și amestecă bine albușul până capătă volum și devine spumos. Adaugă treptat zahărul pudră și sucul de lămâie și mixează energic până obții o bezea lucioasă, dar nu foarte fermă, ca la rețeta de tort Pavlova. Bezeaua se diluează de la sucul de lămâie adăugat. Pune glazura Royal Icing într-un săculeț de decorare, folosind un dui cu vârful foarte mic. Decorează turta dulce, după propria imaginație.
Vezi mai multe imagini în galeria foto!
Așaz-o pe un grătar și las-o acolo până când se întărește glazura. Poți folosi și puțin colorant alimentar dacă dorești un decor colorat.
Depozitează minunata turtă dulce decorată cu glazură icing în cutii de carton sau metalice, cu capace. O poți păstra până la două săptămâni.
Și pentru a completa platoul cu deserturi festive de Crăciun îți oferim și o rețetă de cozonac fără frământare.