7 ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după vârsta de 40 de ani. Sfaturi utile în materie de beauty

Colagenul e o proteină responsabilă cu elasticitatea și suplețea pielii, și poate fi conținută în anumite ingrediente de skincare. Află care sunt cele mai importante 7 ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după vârsta de 40 de ani.

Andreea Ivana
Publicat: 8 ianuarie 2024, 6:23
Află care sunt cele mai importante 7 ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după vârsta de 40 de ani / Shutterstock

Produsele specifice de skincare pentru femei după vârsta de 40 de ani oferă un aspect luminos și neted al tenului.

Ingrediente din produsele de skincare care te pot ajuta să crești producția de colagen după 40 de ani

7 ingrediente esențiale din produsele de skincare care stimulează producția de colagen. Ca să te asiguri că ai o rutină anti-aging perfectă, e necesară utilizarea zilnică a produselor care stimulează producția de colagen.

În general acestea se regăsesc în seruri și cosmetice hidratante, care stimulează aspectul tânăr al pielii prin hidratare, relatează Shefinds.

Vitamina C

Un ser natural și esențial pentru aspectul tânăr al tenului este vitamina C. Acest tip de ser, remarcă dr. Anna Chacon, este „un antioxidant puternic care susține protecția pielii de efectele radicalilor liberi, care pot genera îmbătrânirea prematură a tenului”.

Acest ser „promovează sinteza colagenului, iluminează aspectul tenului și îmbunătățește tonusul și textura”, toate foarte importante pentru menținerea unui ten radiant.

Dermatologul Elaine F. Kung completează, observând că vitamina C este „un factor complementar în formarea colagenului și o parte vitală în sinteza lui”.

Ca ingredient în produsele de skincare, vitamina C protejează pielea de daunele rauzelor UV, oferind protecție barierei de  celule ale pielii care reduc uscăciunea ei și ajută producția de colagen care previne ridurile”, mai remarcă experta.

Acidul hialuronic

Este un ingredient hidratat foarte util în compoziția unui serum. „Atrage și reține umezeala în piele, îmbunătățindu-i elasticitatea și aspectul plin”, observă Kung.  

De asemenea, poate ajuta la reducerea apariției de linii și riduri fine. Așadar, tenul tău va avea un aspect de ansamblu mai tânăr, completează aceasta.

În opinia lui Kung, atunci când e prezent în seruri și cosmetice hidratante, acidul hyaluronic ajută la infiltrarea apei în piele, stimulează pielea și protejează barierele ei de protecție.

Cunoscut și ca „fântână a tinereții în skincare”, acidul hialuronic asigură hidratarea în vederea reparării barierelor de protecție ale pielii.

Acidul lactic

Acidul lactic este un exfoliator delicat care aparține categoriei alfahidroxiacizilor. Are capacitatea de a stimula colagenul, reducând aparariția ridurilor fine, iluminează tenul și ajută la diminuarea decolorării pielii și a cicatricilor acneice. Spre deosebire de alți exfolianți, inclusiv acidul glicolic, acidul lactic tinde să fie mai puțin iritant pe pielea sensibilă. 

Retinolul

7 ingrediente din produsele de skincare care stimulează producția de colagen. Dr. Janelle Kim consideră că serul care conține retinol este unul din „cele mai importante seruri anti-aging”.

Derivat din Vitamin A, retinolul este deosebit de apreciat de specialiștii dermatologi pentru proprietățile sale anti-aging. „Este util în reducerea apariției liniilor și ridurilor fine și uniformizează textura pielii. Stimulează producția de colagen și reînnoirea celulară”, completează aceasta.

În vreme ce stimulează sinteza de colagen, are și capacitatea de a „ilumina aspectul tenului, ameliorându-i tonusul și textura”. „De asemenea, retinolul accelereată eliminarea celulor moarte, având ca efect un aspect mai radiant pe măsură ce se nasc noile celule. Astfel se atenuează petele de vârstă și cicatricile acneice.

Serurile sau cremele cu retinol sunt recomandate în orice rutină de skincare. Pe termen lung ajută la prevenirea decolorării pielii și a petelor pigmentare, prevenind lăsarea pielii.

Niacinamedele

Niacinamida este un ingredient care a devenit tot mai popular în industria de skincare grație numeroaselor sale beneficii și utilizări. Cunoscută și ca vitamina B3, Qazi notes niacinamida are un efect dovedit de reducere a hiperpigmentării, înbunătățind elasticitatea pielii și chiar reducând inflamația.

Are în egală măsură abilitatea de a împiedica prăbușirea colagenului și a moleculelor de elastină din piele. Cu alte cuvinte, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. „Niacinamida este o formă de vitamina B3. Când e prezentă într-un ser, poate reduce producția de sebum și echibra pielea”, observă chirurgul dermatology Nadir Qazi.

Peptidele

Sunt un alt ingredient vital folosit în rutina de skincare, fiind rezultatul combinării mai multor aminoacizi, observă dr. Anna Chacon. Aceste proteine sunt cruciale pentru sănătatea pielii.

„Deoarece colagenul e compus din 3 lanțuri de polipeptide, introducerea peptidelor într-un produs de skincare poate stimula producția de colagen,” explică Chacon.

Aceasta completează că produsele care conțin peptide ca serurile sunt apte să reducă vizibilitatea ridurilor oferind hidratare pielii.

Pielea deshidrată este mai expusă îmbătrânirii premature. În consecință, cremele cosmetice cu peptide ajută la un aspect sănătos, suplu și  radiant al tenului. „Serurile cu peptide scad gradul de apariție a liniilor și ridurilor fine lines”, opinează specialista.

Acidul glicolic

7 ingrediente care te pot ajuta să crești producția de colagen. Stimularea producției de collagen e necesară în rutina anti-aging, ceea ce poate fi realizat cu ajutorul acidului glicolic. Acesta oferă o gamă de efecte benefice pentru aspectul tenului, de la atenuarea ridurilor subțiri la ameliorarea tonusului și texturii pielii.

„Acidul glicolic este ingredientul meu favorit în materie de întinerire a tenului, având alte  proprietăți anti-aging decât retinolul”, observă Chacon. Dermatologul mai afirmă că acidul glicolic funcționează perfect și ca iluminator. În plus, nu irită sau înțeapă pielea, conchide experta.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI