Specialiștii din Japonia au împărtășit câteva sfaturi de nutriție. Okinawa este cea mai mare insulă dintr-un arhipelag aflat sub tutela Japoniei. Insula superbă găzduiește unele dintre cele mai longevive femei din întreaga lume. Află care este secretul lor de viață și cum au reușit să găsească echilibrul perfect în viață.
Alimente consumate de oamenii longevivi
Japonezii se raportează la alimente ca la medicamente pentru trup și suflet. Longevitatea femeilor din Okinawa are la bază o alimentație sănătoasă și echilibrată. Japonia este prin definiție locul unde trăiesc persoane ce ating vârsta incredibile.
Cele mai multe persoane care au împlinit deja 100 de ani trăiesc în Japonia, mai precis în Okinawa. Te invităm să afli mai multe despre zonele albastre de pe glob și despre stilul de viață al oamenilor care trăiesc acolo.
Cartofii dulci violet japonezi
Oamenii din Okinawa obișnuiesc să cultive cartofi dulci violet. Aceștia sunt de multe ori consumați drept gustare sănătoasă sau drept desert. Aceștia sunt bogați în carbohidrați sănătoși și antociani, un grup de antioxidanți care se găsesc în legumele de culoare roșie și violet.
Aceste legume conțin proprietăți anti-îmbătrânire. Studiile au arătat că acești cartofi ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Supa Miso
Dieta japonezilor conține o mulțime de preparate sănătoase ce au la bază alimente fermentate, iar unul dintre aceste preparate se numește Miso. Supa Miso este una dintre cele mai populare supe din Japonia, scrie publicația CNBC.com.
Miso este o supă făcută din boabe de soia și cereale fermentate.
Probioticele, bacteriile vii sau drojdia din alimentele fermentate pot ajuta la echilibrarea sănătății intestinale și la stimularea sistemului imunitar. Un nou studiu a constatat că bărbații și femeile care au consumat soia fermentată ce se găsește în supa miso și tofu, au avut o șansă cu 10 %mai mică de a muri mai devreme.
Ridichi Daikon
Rădăcinoasele sunt foarte populare în Japonia în bucătăria japoneză și oferă o serie de beneficii unice pentru sănătate.
Ridichiile Daikon sunt cunoscute pentru faptul că ajută la prevenirea răcelilor și la întărirea sistemului imunitar. O ridiche conține 124 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C. Alte legume rădăcinoase sănătoase includ morcovii, sfecla, păstârnacul și napii.
Alge
Algele marine sunt bogate în minerale importante. Dintre acestea se numără fierul, calciul, acidul folic i magneziul.
Consumul zilnic ajută la adăugarea de fibre în dietă. Aportul adecvat de fibre a fost asociat cu un risc redus de boli de inimă, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială. Algele marine conțin și o mulțime de antioxidanți precum fucoxantina și fucoidanul, ambele având proprietăți antiinflamatorii și anti-îmbătrânire.
Pește
Dieta oamenilor longevivi nu trebuie să fie lipsită de proteine. Acestea pot fi luate din peștele gras precum somonul și tonul. Grăsimile omega-3 din pește pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la scăderea trigliceridelor și la ușurarea inflamației.