Cafeaua înghețată îți oferă energie la pătrat, prin intermediul conținutului de cofeină, dar și prin efectul răcoritor, iar laptele adăugat oferă un plus de consistență și textură cremoasă. Dacă nu dorești lapte clasic, poți folosi laptele vegetal. Există mai multe variante de lapte vegetal și le poți prepara chiar și în casă. Poți face lapte vegetal din semințe de soia, din migdale sau caju, din orez sau alte cereale, etc.
Îți recomandăm să încerci rețeta de lapte de migdale pentru că este una dintre cele mai cremoase băuturi vegetale. În continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de băutură răcoroasă pe bază de cafea.
Cafea înghețată cu lapte – Ingrediente
- 250 ml cafea fiartă tare
- zahăr sau alți îndulcitori după gust
- lapte după gust.
Rețeta cafelei răcoritoare și revigorantă – Mod de preparare
Mai întâi pregătește tăvițele pentru congelator în care se formează cuburi de gheață. Apoi prepară o cafea după propriul gust, la filtru, la espressor sau la ibric. Prepară cafeaua puțin mai tare, pentru că o vei servi cu lapte și își va diminua din tărie.
Cum prepari cafea înghețată cu lapte
După ce ai preparat cafeaua, las-o să se răcească, apoi toarn-o în recipientele pentru cuburi de gheață și pune-le la congelator. Dacă optezi pentru prepararea la ibric, trece cafeaua prin sită după ce se limpezește. Unele persoane preferă cafeaua la ibric pentru că pot controla dozajul după propriul gust.
Citește aici un articol despre cele mai bune metode de preparat cafea acasă.
Îndulcește cafeaua după propriul gust, sau o poți lăsa simplă și o îndulcești în timpul servirii. Poți folosi zahăr, miere sau alți îndulcitori naturali. Bineînțeles că poți lăsa cafeaua neîndulcită dacă obișnuiești să bei cafeaua neagră.
Cât este fierbinte, poți adăuga și arome precum vanilie, scorțișoară, mentă, etc. Cardamomul este un condiment care oferă aromă plăcută cafelei. Este foarte popular în țările arabe și chiar este folosit pentru a îmbunătăți gustul cafelei. Are și o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate.
Este bogat în minerale, vitamine și uleiuri esențiale benefice asupra sistemului nervos. Este folosit pentru a ameliora afecțiuni precum anxietatea sau depresia, chiar și afecțiuni astmatice, contribuind la înlăturarea mucusului și reducerii inflamațiilor.
Un alt condiment folosit pentru a aromatiza cafeaua este ghimbirul. Și acesta are o mulțime de efecte benefice asupra organismului. Și ardeiul iute este folosit, mai nou, pentru a da gust cafelei. Este ideal pentru iubitorii gustului picant.
Când vei dori să te răsfeți cu delicioasa cafea înghețată cu lapte, scoți tăvițele cu cuburi de gheață din congelator.
Pui câte cuburi dorești într-un pahar sau o ceașcă și completezi cu lapte. O servești cu paiul. Poți adăuga și puțină frișcă bătură sau lapte condensat care este dulce și cremos.
Descoperă aici și rețeta pentru lapte condensat preparat în casă.