Șnițelul preparat astfel este, în majoritatea cazurilor, servit cu garnitură de cartofi și salată verde. Este consistent, delicios și arată spectaculos în secțiune.
Rețeta a fost inventată de celebrul bucătar francez Auguste Escoffier, folosind ca bază carnea de vițel. Ulterior rețeta a fost adaptată și cu mușchi file de porc sau piept de pui. La interior, în funcție de preferințe, se pot adăuga diverse tipuri de cașcaval și șuncă.
Denumirea i-a fost atribuită datorită costumației bucătarilor francezi. Când aceștia atingeau rangul de maestru, purtau un cordon albastru care îi deosebea de personalul cu grad inferior în bucătărie.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu piept de pui ca tip de carne.
Cordon bleu – Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat
- sare și piper
- 500 gr șuncă feliată subțire
- 350 gr cașcaval afumat
- 3 ouă
- 150 gr de făină
- 200 gr de pesmet
- 250 ml ulei pentru prăjit.
Rețetă de șnițel vienez umplut – Mod de preparare
Mai întâi pregătește pieptul de pui pe care îl cureți de grăsime și tendoane. Apoi îl secționezi frumos în felii cu grosimea de maxim 5 mm.
Bate ușor feliile din piept de pui cu ciocanul de șnițele, dar cu mare atenție să nu se strivească fibrele. Poți presa carnea folosind o tavă sau un tocător de lemn. Presară sare și piper peste feliile de carne și lasă-le la odihnit 10-15 minute sau până când pregătești celelalte ingrediente.
Taie cașcavalul în fâșii mai groase, iar șunca presată este preferabil să o achiziționezi feliată cât mai subțire.
Pregătește trei boluri, o tigaie încăpătoare și câteva scobitori. Amestecă într-un bol cele trei ouă cu sare și piper. Adaugă și o lingură de făină și omogenizează bine amestecul. În al doilea bol pune făina, iar în al treilea pune pesmetul.
Cum asamblezi și prepari porțiile de cordon bleu
Așază câte o felie de carne pe masa de lucru, iar peste aceasta pune o felie de șuncă presată. La mijloc pune o fâșiie de cașcaval și împachetează ingredientele. Strânge bine felia de șuncă și carnea de jur împrejurul cașcavalului. Prinde marginile cărnii cu câteva scobitori pentru a fi singură că acestea nu se desprind în timpul gătirii. Procedează în același mod până când împachetezi toate șnițelele umplute.
Așază tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă uleiul și lasă-l să se înfierbânte.
Trece pachetele din piept de pui umplute mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin pesmet. Asigură-te că le acoperi bine cu pesmet pentru a obține o crustă uniformă.
Scufundă-le în uleiul înfierbântat și rumenește-le frumos, întorcându-le pe toate părțile. Scoate-le apoi pe prosoape de hârtie absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.
Savurează-le cu garnitura preferată și o salată verde sau cu o salată de murături. Sunt foarte gustoase, mai ales calde, servite cu piure de cartofi.
Vezi mai multe imagini cu șnițelele de pui umplute accesând GALERIA FOTO!
Și dacă adori preparatele sub formă pane, îți oferim și o rețetă de dovlecei pane. Este o rețetă de aperitiv simplu și gustos, fără carne.