Cornurile cu gem sunt ideale de savurat dimineața, la micul dejun, dar și în pauza de masă de la birou. Pot fi umplute cu gemul preferat, singura condiție fiind ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este cea mai potrivită pentru astfel de cornuri deoarece este densă și foarte aromată. Este și foarte dulce, astfel încât aluatul cornurilor nu mai necesită o cantitate mare de zahăr.
În cazul în care îți lipsește marmelada din cămară sau gemul pe care îl ai este cursiv, poți adăuga în el puțin amidon alimentar sau nuci măcinate. Gemul de prune este cel care se combină perfect cu nucile.
Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun. În continuare, descoperă rețeta completă pentru cornurile de post cu marmeladă.
Cornuri de post cu marmeladă – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea rețetei de cornuri de ingrediente pentru aluat și umplutură și de ingrediente pentru glazurarea cornurilor.
Pentru aluat și umplutură:
- 1 kg făină clasică de pâine
- 14 gr drojdie uscată sau 50 gr drojdie proaspătă
- 50 gr zahăr
- 500 ml apă caldă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 7 gr sare
- 275 gr marmeladă de fructe.
Pentru glazurare:
- 50 ml apă caldă
- 50 gr miere de albine.
Cornuri de post cu marmeladă – Mod de preparare
Începe prin a trece făina prin sită, în bolul de frământare și lăs-o la temperatura camerei timp de 30 de minute. Este important ca făina să nu fie foarte rece atunci când începi să frămânți aluatul.
Între timp, adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare rețetei.
Cum prepari aluatul pentru cornuri cu marmeladă
În mijlocul cantității de făină din bol creează o adâncitură, unde vei adăuga drojdia și zahărul. Amestecă aceste două ingrediente, turnând treptat din apa caldă. Când se formează o maia, nu mai adăuga apă și lasă maiaua să se dezvolte timp de 8-10 minute.
Presară sarea peste făina de pe marginile bolului. Începe să torni apa caldă peste maiaua de la mijlocul făinii, în timp ce amesteci pentru formarea aluatului. La final, adaugă treptat uleiul, în timp ce frămânți bine aluatul pentru omogenizare.
Modelează aluatul în formă sferică și acoperă-l cu o folie de prospețime. Lasă-l la dospit timp de aproximativ o oră.
Cum formezi și coci cornuri de post cu marmeladă
Scoate aluatul pe masa de lucru unsă cu puțin ulei și împarte-l în patru bucăți egale, pe care le modelezi sub formă de bile.
Din fiecare bilă de aluat, întinde o foaie rotundă, nu foarte groasă, pe care o secționezi în 10-12 bucăți triunghiulare, pornind de la centru spre exterior. Adaugă câte o linguriță de marmelada la baza fiecărui triunghi de aluat și rulează-l pornind de la bază către interior.
Așază cornurile cu marmeladă în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu folie și lasă-le să se dezvolte timp de 20-30 de minute, la temperatura camerei.
Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, pornește cuptorul la 175 grade Celsius. Pune tava în cuptor și coace cornurile timp de 30-40 de minute, până când încep să se rumenească la suprafață.
Imediat după coacere, unge delicioasele cornuri de post cu marmeladă cu miere diluată cu apă și lasă-le să se răcească. Opțional, le poți decora cu zahăr pudră.
Descoperă și ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă.