Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat

Pentru diminețile răcoroase din sezonul rece, rețeta de cornuri de post cu marmeladă este mai mult decât perfectă. Aluatul este unul pufos, chiar dacă este preparat din ingrediente simple.

Maria Udrea
Publicat: 29 noiembrie 2023, 6:48

Cornurile cu gem sunt ideale de savurat dimineața, la micul dejun, dar și în pauza de masă de la birou. Pot fi umplute cu gemul preferat, singura condiție fiind ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este cea mai potrivită pentru astfel de cornuri deoarece este densă și foarte aromată. Este și foarte dulce, astfel încât aluatul cornurilor nu mai necesită o cantitate mare de zahăr.

În cazul în care îți lipsește marmelada din cămară sau gemul pe care îl ai este cursiv, poți adăuga în el puțin amidon alimentar sau nuci măcinate. Gemul de prune este cel care se combină perfect cu nucile.

Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun. În continuare, descoperă rețeta completă pentru cornurile de post cu marmeladă.

Cornuri de post cu marmeladă – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea rețetei de cornuri de ingrediente pentru aluat și umplutură și de ingrediente pentru glazurarea cornurilor.

Pentru aluat și umplutură:

  • 1 kg făină clasică de pâine
  • 14 gr drojdie uscată sau 50 gr drojdie proaspătă
  • 50 gr zahăr
  • 500 ml apă caldă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 7 gr sare
  • 275 gr marmeladă de fructe.

Pentru glazurare:

  • 50 ml apă caldă
  • 50 gr miere de albine.

Cornuri de post cu marmeladă – Mod de preparare

Începe prin a trece făina prin sită, în bolul de frământare și lăs-o la temperatura camerei timp de 30 de minute. Este important ca făina să nu fie foarte rece atunci când începi să frămânți aluatul.

Între timp, adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare rețetei.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu marmeladă

În mijlocul cantității de făină din bol creează o adâncitură, unde vei adăuga drojdia și zahărul. Amestecă aceste două ingrediente, turnând treptat din apa caldă. Când se formează o maia, nu mai adăuga apă și lasă maiaua să se dezvolte timp de 8-10 minute.

Presară sarea peste făina de pe marginile bolului. Începe să torni apa caldă peste maiaua de la mijlocul făinii, în timp ce amesteci pentru formarea aluatului. La final, adaugă treptat uleiul, în timp ce frămânți bine aluatul pentru omogenizare.

Modelează aluatul în formă sferică și acoperă-l cu o folie de prospețime. Lasă-l la dospit timp de aproximativ o oră.

Cum formezi și coci cornuri de post cu marmeladă

Scoate aluatul pe masa de lucru unsă cu puțin ulei și împarte-l în patru bucăți egale, pe care le modelezi sub formă de bile.

Din fiecare bilă de aluat, întinde o foaie rotundă, nu foarte groasă, pe care o secționezi în 10-12 bucăți triunghiulare, pornind de la centru spre exterior. Adaugă câte o linguriță de marmelada la baza fiecărui triunghi de aluat și rulează-l pornind de la bază către interior.

Așază cornurile cu marmeladă în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu folie și lasă-le să se dezvolte timp de 20-30 de minute, la temperatura camerei.

Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, pornește cuptorul la 175 grade Celsius. Pune tava în cuptor și coace cornurile timp de 30-40 de minute, până când încep să se rumenească la suprafață.

După coacere, cornurile se ung cu miere diluată cu apă / Shutterstock

Imediat după coacere, unge delicioasele cornuri de post cu marmeladă cu miere diluată cu apă și lasă-le să se răcească. Opțional, le poți decora cu zahăr pudră.

Descoperă și ce poți pune în aluatul de pâine pentru a fi mai pufoasă și gustoasă.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI