Organismul are nevoie de hrană pentru a se alimenta suficient cu energie pentru o zi întreagă. Funcțiile corpului vor fi îmbunătățite, iar greutatea ta va respecta indicele normal. Astfel, te vei putea bucura de un stil de viață sănătos pe termen lung.
Cum să mănânci ca să trăiești mai mult
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că legumele și fructele sunt izvorul nesecat al sănătății. Totuși, din cauza produselor procesate, tot mai populare în alimentația de zi cu zi, raportul de nutrienți este insuficient. De asemenea, riscurile dezvoltării bolilor precum obezitatea, diabetul sau boli cardiovasculare sunt tot mai mari. De aceea este foarte important să consumi alimente sănătoase pentru organism.
Mâncarea trebuie să ofere energie, vitalitate, gust și sănătate. Motiv pentru care, experții în boli de nutriție au explicat cât de important este să cunoști cum să mănânci ca să trăiești mai mult. Consumând anumite alimente, ai putea reduce riscul de a muri prematur cu aproape 20%, scrie CNN Health.
Specialiștii susțin că există mai multe moduri de a mânca bine și de a obține beneficiile necesare pentru o viață sănătoasă și echilibrată. În prim plan, experții aduc în discuție problema oamenilor care s-au plictisit de anumite tipuri de mâncare și nu au inspirație pentru a prepara altceva.
Există o gamă extrem de largă de produse benefice pentru organism care trebuie introduse în dieta ta zilnică.
Ce spun studiile
Pentru a te asigura că știi cum să mănânci ca să trăiești mai mult, specialiștii din domeniul nutriției te sfătuiesc să fii spontană și versatilă. Spre exemplu, dacă simți nevoia să mănânci mai sănătos, alege alimentele în stil mediteranean. Mai apoi, după câteva luni, încearcă ceva mai diferit.
Fie că accepți provocarea semi-vegetariană sau diete precum DASH, nu uita de echilibru. Astfel de surprize alimentare îți pot spori nivelul de creativitate din bucătărie, iar provocările vor fi diverse.
Legumele crucifere
Au o capacitate incredibilă de a stabiliza hormonii umani. De aceea, legumele precum varza, conopida sau gulia activează sistemul natural de detoxifiere al organismului. În plus, legumele crucifere au capacitatea de a inhiba creșterea celulelor canceroase. Legumele crucifere pot fi tocate sau transformate în suc și sunt excelente pentru protejarea pereților vaselor de sânge.
Nucile
Sunt o sursă bogată în grăsimi sănătoase, proteine vegetale și antioxidanți. Acestea sunt o componentă importantă pentru alimentația ta, mai ales pentru că reduc încărcăturile glicemice ale unei mese întregi. Consumul regulat de nuci reduce cu 35% riscurile bolilor de inimă, potrivit Denver Health Medical.
Ciupercile
Consumul regulat de ciuperci este asociat cu scăderea riscului de cancer de sân. Acestea conțin niște compuși care inhibă producția de estrogen și protejează corpul împotriva cancerului. Ciupercile de orice tip sunt extrem de sănătoase, mai ales pentru că au efecte antiinflamatorii. De asemenea, acestea previn deteriorarea ADN-ului și sporesc activitatea celulelor imunitare.