Pentru studiu, mai mulți experți de la Universitatea din Copenhaga au rugat opt înotători profesioniști să facă antrenamente la o intensitate ridicată pentru a putea observa mai apoi modul în care reacționează organismul acestora.
De ce este iarna cel mai bun moment pentru a pierde în greutate
Se pare că studiul a avut rezultate pozitive. Conform cercetătorilor, iarna ar putea fi momentul cel mai potrivit pentru a pierde în greutate. S-a dovedit că antrenamentele realizate de înotători au un efect direct asupra ratei metabolice și a consumului de calorii.
Studiile s-au desfășurat pe o perioadă de doi ani, iar scenariul final a fost unul cu rezultate pozitive. Conform cercetătorilor, bărbații care au înotat în apă rece au reușit să-și regleze temperatura corporală mult mai rapid, mai ales atunci când au fost nevoiți să treacă de la temperaturi joase la unele ridicate.
Tot cercetătorii spun că o mare parte din grăsimi se ard mult mai rapid și ușor în momentul în care corpul este nevoit să se adapteze la temperaturile scăzute. Ca un plus al studiului, cercetătorii au concluzionat că iarna este cel mai bun moment pentru a pierde în greutate.
Mai mult, aceștia susțin că antrenamentele realizate în temperaturi scăzute pot să prevină mai multe boli. Printre acestea se numără bolile de inimă, diabetul de tip 2 și hipertensiunea.
Alimente recomandate pentru a pierde în greutate iarna
Deși studiul a dovedit faptul că iarna ar putea fi cel mai bun moment pentru a pierde în greutate, nu trebuie uitat că antrenamentele nu pot avea rezultate fără o dietă echilibrată. Ți-am pregătit o listă cu câteva alimente perfecte pentru sezonul rece. Dacă îți dorești să-ți menții greutatea obținută în urma unei diete sau a unui antrenament, iată ce ai putea consuma în sezonul rece.
Morcovii sunt alimente bogate în fibre și îți oferă rapid senzația de sațietate. Totodată morcovii te pot ajuta în procesul de digestie. În plus, morcovii nu conțin un număr mare de calorii. Aceștia pot fi folosiți în tot felul de combinații. Poți să-i adaugi în sucuri sănătoase, salate sau chiar supe cremă.
Ficatul este un alt aliment recomandat pe timp de iarnă. Ficatul este o sursă excelentă de proteine, vitamina A, vitamina B12, dar și o sursă excelentă de fier. 100 de grame de ficat pot avea aproximativ 160 de calorii, cu toate acestea problema apare pentru persoanele care au nivelul colesterolului ridicat.
Iaurtul grecesc este o alegere ideală pentru antrenamentele din prima parte a zilei. Acesta conține multe proteine, dar și calciu. În plus, oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Semințele de chia sunt o altă opțiune excelentă. Acestea au o valoare nutrițională foarte mare și conțin fier, calciu, magneziu și omega-3. Semințele de chia pot fi folosite într-o multitudine de preparate, însă cea mai gustoasă opțiune rămâne budinca de chia.
Un alt truc este să înlocuiești zahărul procesat cu mierea. Aceasta este extrem de sănătoasă și are nenumărate beneficii asupra corpului, în special iar. Conform surselor externe, mierea conține mulți antioxidanți care te pot ajuta în procesul de slăbire. Însă nu uita că și aceasta trebuie consumată cu moderație.
Lista poate continua și cu alte produse precum vinul roșu, laptele de cocos, ciocolata neagră, carambola, tangelo, stridii și ciuperci.
Măsuri de precauție pentru antrenamentele în aer liber pe timp de iarnă
Chiar dacă iarna ar putea fi cel mai bun moment pentru a pierde în greutate, antrenamentele realizate în aer liber necesită puțină pregătire în prealabil. În primul rând, pentru a rămâne în siguranță în timp ce faci antrenamente pe timp de iarnă este important să-ți planifici din timp momentul pentru exerciții.
Verifică vremea din timp și nu ieși afară în condiții extreme. Deși se recomandă antrenamentele în temperaturi scăzute, acest lucru trebuie realizat cu moderație. Îmbrăcămintea este un alt element foarte important. Încearcă să ai articole vestimentare care să tu te facă să transpiri în exces.
Mai mult, este foarte important ca la temperaturi scăzute să ai întotdeauna picioarele uscate și încălzite. Poartă șosete speciale care să-ți încălzească membrele și fii atentă la activitățile care ar putea să-ți provoace hipotermie.
Un alt element important este să-ți găsești un partener de antrenamente. În acest fel se reduc semnificativ riscurile în caz de accidentare. Încearcă să nu ieși la antrenamente sau la alergat în zilele cu ceață sau pe timp de noapte. Ai mult mai multe șanse să te accidentezi atunci când vizibilitatea este redusă, indiferent cât de mult cunoști locul în care îți practici antrenamentele.