Reclamă

Dietă cu ouă fierte. Cum se ține și în ce constă meniul pe o săptămână

Atunci când ai prea multe ouă și nu îți dai seama ce ai mai putea face cu ele, poți începe să le incluzi în preparate delicioase. Există o dietă cu ouă fierte care te-ar putea ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus. Descoperă mai departe cum se ține și în ce constă meniul pentru o săptămână.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 mai 2024, 6:54

Dieta cu ouă fierte este centrat în jurul ouălor, în special a celor care sunt fierte și au un gălbenuș tare. Specialiștii spun că o persoană obișnuită consumă în medie două sau trei ouă pe zi. Nutriționiștii sunt de părere că nu trebuie să consumi ouă în fiecare zi pentru a te bucura de beneficiile lor nutriționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dietă cu ouă fierte

Această dietă poate funcționa pentru persoanele care sunt iubitoare de ouă. Totuși, nutriționiștii sunt de părere că trebuie să te consulți cu medicul tău specialist înainte de a decide dacă este potrivită pentru tine pe termen lung.

Este o dietă care poate fi restrictivă și care poate priva anumite persoane de nutrienții necesari. Fiecare organism este diferit. Fiecare persoană are propriile nevoi. Este important să-ți faci un set de analize și să te consulți cu medicul tău înainte de a decide dacă această dietă se potrivește stilului tău de viață și dacă va avea randament în timp.

Dieta cu ouă fierte presupune consumul a doua sau trei ouă pe zi. Alături de ele poți consuma și o sursă de proteine slabe, legume și fructe, citeză Healthline.

Desigur, alimentele procesate nu sunt permise într-o astfel de dietă. Mulți specialiști sunt de părere că această dietă este asemănătoare cu dieta keto. Totuși, dieta cu ouă fierte nu este la fel de strictă.

Reclamă

Nu în ultimul rând, dieta cu ou este versatilă, iar meniul pe o săptămână poate fi adapta și schimbat în funcție de nevoile personale.

Cum arată meniul pentru cinci zile

Prima zi a dietei presupune trei mese principale. La prima masă a zilei este recomandat să consumi două ouă fierte. Alături de ele poți să consumi grapefruit sau de asparagus. Pentru cea de-a doua masă a zilei se recomandă consumul de somon la cuptor cu broccoli fiert. Pentru cină poți să gătești piept de pui la aburi alături de ciuperci sotate și spanac fiert.

Reclamă

Cea de-a doua zi a dietei este la fel de diversă în preparate. Pentru micul dejun se recomandă un ou sau două. De data aceasta poți să gătești ou poșat alături de broccoli fiert. Cea de-a doua masă poate conține friputră de mușchi de vită alături de spanac fiert și mâncărică de mazăre. Cina poate include o sursă de proteină slabă cum ar fi peștele și asparagus la grătar.

Ziua trei se bazează pe includerea fibrelor în dieta ta. Dimineața poți începe cu legume fierte alături de câteva felii de mușchiuleț. Prânzul poate include trei ouă fierte alături de spanac și ciupercuțe gătite la aburi. Cina ta se poate continua că somon la aburi și asparagus.

Ziua patru poate începe cu două ouă fierte alături de câteva felii de portocală. La prânz poți mânca piept de curcan la grătar alături de broccoli fiert. Pentru cină poți alege o friptură de mușchi de vită alături de ciuperci fierte și o salată de crudități.

Ce poți consuma în ultimele două zile ale săptămânii

Cea de-a cincea zi poate începe cu un mic de fructe de pădure alături de asparagus la aburi și câteva felii de mușchi. Pentru prânz poți alege somon la cuptor alături de spanac fiert, iar pentru cină poți consuma trei ouă fierte cu broccoli gătit la aburi.

Pentru ziua șase poți consuma două sau trei oup poșate alături de grapefruit și spanac fiert. Pentru prânz poți consuma piept de pui alături de broccoli fiert, iar la cină poți să gătești piept de pui de curcan alături de ciuperci fierte.

Ultima zi a dietei poate include ouă fierte alături de afine. Pentru prânz poți consuma ton alături de spanac fiert și asparagus. La cină poți alege ou poșat alături de piept de pui și salată de legume.

Cât de sănătoasă este dieta cu ouă?

În mod predominant, această dietă este destul de restrictivă și implică un deficit caloric destul de mare. Totuși, studiile au arătat că un ou pe zi poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii și nu numai.

Ouăle fierte pot fi incluse cu ușurință într-o mulțime de preparate delicioase și pot fi congelate cu succes. Totuși, ține cont de faptul că dieta este bogată în fibre și proteine, dar poate crea un deficit caloric substanțial, spun cei de la Run Chicken.

Această dietă nu este potrivită pentru persoanele care au alergie la ouă sau care au un istoric al problemelor de sănătate legate de nivelul mare de colesterol. Dacă ești însărcinată sau te recuperezi după o boală, atunci această dietă nu este potrivită pentru tine.

Indiferent de dieta pe care alegi să o urmezi este important să te sfătuiești cu meciul tău specialist înainte pentru a stabili ce funcționează cel mai bine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×