Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta tradițională de ostropel de pui. Însă vei prepara separat un sos picant de roșii cu ardei copți, ardei iute și usturoi. În plus, mai adaugi și o ceapă, dar și condimente. Carnea de pui se va prăji în ulei încins, după ce se condimentează cu sare și piper. Iar pentru frăgezire, adaugi și puțin vin.
Sosul de roșii cu ardei copți va fi aromatizat cu usturoi și busuioc, iar la final de preparare se adaugă și ardei iute, atât cât să suporți gustul picant. Vei obține o mâncare extrem de delicioasă pe care o poți servi cu mămăliguță, ca și ostropelul. Descoperă aici și rețeta tradițională de ostropel de pui. Iar în continuare poți urmări rețeta pas cu pas pentru friptura de pui cu sos de roșii.
Friptură de pui în sos picant de roșii – Ingrediente
Pentru prepararea rețetei ai nevoie de ingrediente separate pentru friptură și alte ingrediente pentru sosul picant de roșii.
Pentru prepararea fripturii:
- pulpele și pieptul de la un pui;
- sare și piper, după gust;
- 150 ml ulei de floarea soarelui;
- 200 ml de vin alb, demisec.
Pentru sosul picant de roșii:
- 750 gr roșii;
- 3 ardei capia, copți;
- 1 ardei iute;
- 3 căței de usturoi;
- 1 ceapă;
- frunze de busuioc;
- 1 crenguță de cimbru;
- sare și piper, după gust;
- pătrunjel verde.
Friptură de pui în sos picant de roșii – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii de pui și a ingredientelor necesare preparării acesteia. Porționează carnea de pui în bucăți mai mici și condimentează-le cu sare și piper. Nu necesită alte condimente pentru că se va întrepătrunde cu gustul delicios al sosului.
Ia o tigaie adâncă sau un ceaun, așază-l pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins în el. Adaugă bucățile de carne și rumenește-le bine pe toate părțile.
Apoi adaugă vinul și lasă carnea să fiarbă până când se evaporă alcoolul. Transferă carnea în alt vas, acoperă vasul cu un capac și păstrează friptura caldă până când o vei introduce în sosul de roșii.
Cum prepari sos picant de roșii
Începe cu pregătirea legumelor care necesită curățare, clătire și tocare. Toacă ceapa mărunt și doi căței de usturoi rondele și le adaugi în uleiul rămas în tigaie sau ceaun.
Coace ardeii, curăță-i și toacă-i mărunt. Adaugă-i peste ceapă și usturoi, când acestea sunt ușor călite și și-au schimbat culoarea. Adaugă și puțin suc scurs de la aceștia pentru a elimina gustul de prăjeală. Amestecă ingredientele și prepară-le împreună timp de 7-8 minute.
Apoi adaugă roșiile curățate și tocate mărunt, crenguța de cimbru, câteva frunze de busuioc și câte puțină sare și piper.
Fierbe sosul de roșii cu ardei copți până când se mai reduce și devine consistent. Adaugă friptura de pui în sosul picant de roșii. Mai prepară delicioasa friptură de pui în sos picant de roșii pentru aproximativ 10-12 minute, să se întrepătrundă bine toate gusturile. În ultimele 5 minute de fierbere, mai adaugă un cățel de usturoi răzuit și rondele de ardei iute. Mai adaugă și câteva frunze de busuioc rupte, care vor mai aromatiza plăcut sosul de roșii.
Iar după ce stingi focul sau în timpul servirii, adaugă și pătrunjel verde tocat.
Poți servi mâncarea simplă, cu pâine de casă sau cu mămăliguță.
Îți oferim și cea mai rapidă rețetă de mămăligă și mai gustoasă decât ai crede.