Mac and Cheese. Rețetă de paste cu brânză în stil american

Mac and Cheese, cunoscut și sub numele de macaroni and cheese, este un fel de mâncare tradițional american. Acesta constă din paste gătite și combinate cu un sos de brânză, de obicei macaroane. Este un fel de mâncare reconfortant, apreciat pentru textura sa cremoasă și gustul bogat de brânză.

Maria Udrea
Publicat: 8 august 2024, 7:00

Acest fel de mâncare are rădăcini în Europa, unde pastele și brânza au fost combinate încă din Evul Mediu. O rețetă timpurie dintr-o carte de bucate italiană din secolul al XIII-lea descrie paste gătite și combinate cu brânză rasă. Rețeta a fost adusă în America de către imigranții europeni. Una dintre primele referințe scrise despre acest fel de mâncare în America apare în cartea de bucate „The Virginia Housewife” scrisă de Mary Randolph în 1824.

Thomas Jefferson este creditat cu popularizarea rețetei în America. După ce a încercat felul de mâncare în timpul unei vizite în Europa, el a adus o mașină de preparat paste și o listă de rețete înapoi în Statele Unite.

În 1937, compania Kraft a introdus preparatul instant, sub formă de cutii cu paste și sos de brânză. Acest produs a devenit extrem de popular, mai ales în timpul Marii Depresiuni și al celui de-al Doilea Război Mondial, când era o opțiune ieftină și ușor de preparat.

Descoperă mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu și a te convinge de cât de simplă și gustoasă este.

Mac and Cheese – Ingrediente

  • 200 g de macaroane
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 2 căni (aproximativ 480 ml) de lapte
  • 2 căni (aproximativ 200 g) de brânză cheddar rasă
  • sare și piper după gust
  • pesmet pentru topping, opțional.

Rețetă de paste cu brânză în stil american – Mod de preparare

Pe cât de simplă este rețeta, pe atât este și ușoară, dar și rapid de preparat. Nu ai altceva de făcut decât să fierbi pastele și să prepari un sos bechamel foarte simplu, în care acestea se vor răsfăța și să dai totul la cuptor.

Nu vei petrece mai mult de 10 minute în bucătărie pregătind ingredientele pentru acest preparat.

Iată cum prepari Mac and Cheese

Alege o oală cu pereți înalți și fierbe macaroanele în ea la modul al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După fierbere, transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă, timp în care prepari și sosul de brânză.

Așază o cratiță de mărime medie la foc mediu și topește untul în ea. Adaugă făina și amestecă energic, cu un tel timp de aproximativ 1-2 minute până când făina devine aurie și absoarbe tot untul.

Adaugă puțin câte puțin din laptele fierbinte, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuă să fierbi sosul până când devine cremos și consistent.

Redu focul la minim și adaugă brânza cheddar rasă, amestecând până când aceasta se topește și sosul devine omogen. Condimentează cu sare și piper după gust.

Între timp, încălzește și cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă macaroanele fierte cu sosul de brânză până când sunt bine acoperite. Întinde amestecul de ingrediente într-un vas de copt uns cu unt. Opțional, presară pesmet deasupra pentru un topping crocant.

Pune vasul în cuptor și coace preparatul Mac and Cheese timp de 20-25 de minute sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Scoate vasul din cuptor și lasă preparatul să se răcească ușor înainte de a-l servi.

Dacă mai dorești și alte rețete celebre de paste, îți mai recomandăm să încerci și rețeta Cacio e Pepe, din bucătăria italiană

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI