Peștele la conservă este destul de versatil și are un preț ce îl face să fie accesibil multor persoane. Acesta face deja parte din dieta oamenilor de pe întreg globul și se găsește sub diferite forme și gusturi. Peștele la conservă poate constitui o sursă importantă de nutrienți pentru organism.
Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat
Conservele de pește vin sub diferite forme, mărimi și gusturi. Peștele poate fi conservat în singur sau alături de câteva legume. Există tot elul de tipuri de pești care pot fi conservați. Conservarea peștelui în cutii nu este doar convenabilă, ci și delicioasă.
Conservele de pește, inclusiv somonul, sardinele și macroul sunt bogate în nutrienți, pline de acizi grași omega-3. Consumul de pește este recomandat în dietele mediteraneene. În cele ce urmează, descoperă beneficiile acestui preparat.
Conservele de pește sub bogate în omega-3
Acizii grași omega-3 sunt un tip de grăsime esențială. Corpul tău nu este capabil să-i producă, așa că trebuie consumați din alimente.
Cercetările arată că o dietă bogată în omega-3 poate avea un efect pozitiv asupra întregului organism, deoarece aceste grăsimi sănătoase sunt antiinflamatoare.
Acizii grași omega-3 ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă. De asemenea, aceștia joacă un rol cheie în sănătatea articulațiilor, deoarece natura lor antiinflamatoare s-a dovedit că îi ajută pe cei cu osteoartrită. Soiurile de pește care sunt de obicei conservate, cum ar fi anșoa, somonul, sardinele și tonul, sunt toate surse excelente de acizi grași omega-3.
Mai mult, studiile arată că aceste conserve de pește sunt bogate în antioxidanți. Antioxidanții sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia pot preveni apariția bolilor cronice precum diabetul, bolile de inimă sau cancerul.
Peștele la conservă se păstrează mult mai ușor
Se estimează că 27 % din toți peștii capturați din lume ajung să fie aruncați din cauza ferestrei scurte în care pot fi consumați.
Specialiștii susțin că peștele la conservă poate fi păstrat pentru o perioadă mai lungă de timp decât peștele congelat, scrie EatingWell.
Conservele de pește sunt o sursă excelentă de vitamina D
Vitamina D și calciul lucrează în tandem pentru a susține sistemul osos. În timp ce corpul produce vitamina D, însă calciul este mult mai greu de obținut. Păstrăvul, somonul și sardinele sunt surse excelente de calciu pe care le poți include în dieta ta, scrie Healthline.
Conservele de pește sunt gustoase
Pe lângă nutrienții esențiali pe care îi oferă organismului, conservele de pește sunt și foarte gustoase. Acestea pot fi folosite pentru a fi incluse într-o mulțime de preparate. Te vei bucura de un prânz rapid și de o mulțime de nutrienți necesari organismului.
Conservele de pește se află pe lista de alimente neperisabile. În plus, conservele de pește sunt sustenabile, susțin unele studii ale specialiștilor.
Conservele de pește pot fi folosite în salate și multe alte preparate. În plus, îți vor aduce un aport important de proteine și îți vor oferi energia necesară pentru restul zilei.