Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să întinzi o foaie de aluat foietaj cât mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub formă de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri într-un timp scurt, la temperatură medie. Dacă dorești ca desertul să fie de post, găsești în comerț și aluat foietaj preparat cu uleiuri vegetale.
Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți prepara aluatul în propria bucătărie. Descoperă aici și rețeta de aluat foietaj preparat în casă.
În continuare, poți urmări rețeta detaliată pas cu pas, pentru prepararea palmierilor cu scorțișoară. Pot fi preparați chiar și pentru un platou cu deserturi festive.
Palmieri cu scorțișoară – Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 200 gr zahăr tos
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară.
Rețeta palmierilor cu scorțișoară – Mod de preparare
Mai întâi, vei scoate aluatul foietaj de la congelator pe masa de lucru. De obicei, un pachet conține două foi de aluat. Separă-le și lasă-le la decongelat, la temperatura camerei. Nu este necesar să se decongeleze de tot pentru că se vor înmuia foarte mult și nu le vei mai putea modela.
Lasă aluatul să se decongeleze doar atât cât să-ți permită să desfaci foile, fără a se rupe.
Adună pe masa de lucru și un cuțit, dar și un sucitor de aluaturi. Sunt singurele ustensile pe care le vei folosi pentru formarea desertului. Descoperă și o rețetă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj.
Cum prepari palmieri cu scorțișoară
Înainte de a desface aluatul, pentru a modela palmierii, pregătește cea mai mare tavă a cuptorului. Pune hârtie de copt în ea și las-o deoparte. Apoi, amestecă într-un bol zahărul cu pudra de scorțișoară.
Pentru a forma palmierii, întinde prima foaie de aluat pe masa de lucru, dar pe folia în care a fost împachetată. Presară peste ea un sfert din amestecul de zahăr cu scorțișoară. Trece foarte ușor cu sucitorul peste acest amestec, pentru a se lipi de aluat. Întoarce foaia de aluat invers și repetă procedeul cu a doua parte din cantitatea de zahăr cu scorțișoară.
Împarte din ochi foaia de aluat în patru părți egale, dar pe lungime. Îndoaie primele părți de aluat din margine către interior și presează-le ușor cu sucitorul. Mai îndoaie-le odată până când se unesc la mijloc, între ele. Secționează pachetul de aluat astfel format în fâșii subțiri de 5-6 mm, realizând astfel palmierii din aluat foietaj. Procedează în același mod și cu a doua foaie de aluat. Apoi, așază palmierii în tavă și pune tava la rece pentru minim 15 minute.
În acest interval de timp încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Apoi, pune tava în cuptor și coace delicioșii palmieri cu scorțișoară pentru aproximativ 15 minute.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un alt desert simplu, ușor, delicios și foarte aspectuos, îți recomandăm și o rețetă de trandafiri din mere cu aluat foietaj, cu reușită rapidă și sigură.