Crema de mascarpone, amestecată cu ouă și smântână, oferă desertului un aspect cremos și omogen. În plus, compoziția nu se deformează după coacere. Glazura de ciocolată adăugată ulterior va desăvârși gustul acestui desert.
Dacă îți dorești ca desertul să aibă mai multă consistență, poți așeza la baza preparatului un strat subțire de biscuiți cu ciocolată.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării, pentru a te bucura alături de cei dragi de cea mai delicioasă și spectaculoasă pască.
Pască cu mascarpone și ciocolată – Ingrediente
Ingredientele sunt calculate pentru o formă de copt rotundă, cu diametrul de 25 cm. Ai nevoie de 3 elemente pentru această rețetă de pască: blat de biscuiți, cremă de brânză și glazură de ciocolată.
Pentru stratul de biscuiți:
- 300 gr biscuiți clasici
- 50 gr ciocolată cu lapte
- 75 gr unt cu 82% grăsime.
Pentru crema de brânză:
- 750 gr mascarpone
- 400 gr smântână cu 20 % grăsime
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 6 ouă
- 200 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 200 gr zahăr
- coaja și sucul de la o lămâie
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare.
Pentru glazura de ciocolată:
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 175 smântână pentru frișcă
- 20 gr unt cu 82% grăsime.
Rețetă de pască cu mascarpone și ciocolată – Mod de preparare
Începe cu pregătirea formei de copt, pe care o ungi din belșug cu unt – atât la bază cât și pe laterale. Continuă apoi cu prepararea stratului de biscuiți. Pune biscuiții în robot și mărunțește-i bine. Topește ciocolata și untul într-un vas, pe baie de aburi. Omogenizează compoziția și adaug-o peste biscuiții mărunțiți. Amestecă bine ingredientele și întinde aluatul rezultat la baza formei de copt. Nivelează frumos suprafața.
Cum prepari crema de brânză pentru pască cu mascarpone
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Topește untul într-o tigaie și lasă-l să se tempereze.
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară un praf de sare peste albușuri și mixează-le până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul în timp ce mixezi energic. Adaugă și sucul de lămâie în timp ce mixezi albușurile. Acesta are rolul de a ajuta la formarea bezelei ferme într-un timp mai scurt.
Amestecă gălbenușurile cu untul topit, apoi adaugă smântâna, coaja de lămâie răzuită fin, miezul de la păstaia de vanilie și mascarponele. Omogenizează bine acest amestec.
Trece făina prin sită împreună cu praful de copt. Încorporează-le în compoziția de mai sus. Apoi, adaugă treptat din bezeaua de albușuri și amestecă ușor compoziția.
E important să menții compoziția pentru pască cu mascarpone și ciocolată cremoasă și aerată, în timp ce amesteci. Întinde compoziția obținută peste stratul de biscuiți din tava de copt.
Coace pasca cu mascarpone pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari glazura pentru rețeta de pască cu mascarpone și ciocolată
Poți prepara glazura de ciocolată după ce pasca este răcită complet.
Pune smântâna pentru fișcă într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Las-o să se înfierbânte, dar ai grijă să nu atingă punctul de fierbere. Stinge focul, rupe ambele tipuri de ciocolată mărunt și adaugă-le în vasul cu smântână. Amestecă intens până când acestea se topesc. Adaugă și untul și omogenizează bine compoziția.
Transferă pasca cu mascarpone pe platoul de servire și toarnă glazura de ciocolată, ușor caldă, peste ea. Toarn-o chiar în mijlocul desertului. Apoi înclină ușor platoul într-o parte și în alta și lasă glazura să se prelingă frumos și pe lateralele prăjiturii.
Pasca se va secționa mai frumos după ce va sta la rece câteva ore sau de pe o zi pe alta.
Vezi mai multe imagini cu delicioasa pască accesând GALERIA FOTO!
Dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, îți oferim și o rețetă spectaculoasă de pască cu aluat umplut.