Acest lucru se poate datora efectului termogenic al proteinelor și flexibilității metabolice. Așadar, dacă vrei să slăbești, ia în considerare spațierea meselor cu 3 până la 5 ore.
Postul intermitent ar putea fi mai eficient dacă introduci în dietă acest aliment
Postul intermitent cu ritmuri proteice este mai eficient decât restricția calorică pentru sănătatea intestinelor și pierderea în greutate. Acesta implică limitarea meselor la anumite momente și spațierea uniformă a aportului de proteine pe parcursul fiecărei mese.
Ritmul de proteine înseamnă distribuirea uniformă a aportului de proteine pe parcursul zilei. Acest obicei te poate ajuta la menținerea masei musculare și la promovarea sațietății. Poate fi o abordare bună pentru pierderea în greutate, deoarece, induce senzația de sațietate pentru mai mult timp. De asemenea, reduce poftele și, pe termen lung, poate contribui la dezvoltarea masei musculare.
„Ritmul proteic presupune consumul a patru mese bogate în proteine, conținând 25-50 de grame de proteine fiecare, la intervale regulate pe parcursul zilei, de obicei la fiecare trei-patru ore”, explică experta în nutriție Marilia Chamon.
Ce este ritmul de proteine
Există mai multe motive pentru care postul intermitent și ritmul proteic pot fi un instrument mai eficient de pierdere în greutate decât simpla urmărire a unui deficit caloric. Postul intermitent promovează perioade de niveluri scăzute de insulină, ceea ce poate spori arderea grăsimilor.
De asemenea, poate avea un impact pozitiv asupra diversității microbiene intestinale. Un microbiom intestinal divers este asociat cu o sănătate digestivă mai bună și cu inflamația redusă în organism. Postul intermitent ar putea fi mai eficient și datorită îmbunătățirii pe care o aduce funcției metabolice a organismului. Toate acestea contribuie la o pierdere în greutate mai eficientă.
Cum să integrezi ritmul de proteine în dieta ta
Dacă ritmul proteic pare a fi tactica potrivită pentru pierderea în greutate pentru tine, s-ar putea să te întrebi cum să începi. Pentru a pune în aplicare în mod eficient acest concept pentru pierderea în greutate, ia în considerare spațierea meselor cu 3 până la 5 ore. De asemenea, ai grijă să distribui aportul de proteine în mod egal la fiecare masă.
Obiectivele proteice specifice sunt individuale, în funcție de factori precum greutatea corporală, condițiile de sănătate și nivelurile de activitate fizică. Analizează cantitatea de proteine pe care o consumi deja și mărește-o în fiecare zi. Pentru asta, poți include în dieta ta zilnică alimente precum: carne slabă, pește, ouă, produse lactate, leguminoase sau tofu.
Specialiștii recomandă ca în timp ce te concentrezi asupra proteinelor, să te asiguri că ai o dietă echilibrată, care include multe legume, fructe și grăsimi sănătoase, pentru a avea un aport optim de nutrienți. Evită să consumi alimente procesate. De asemenea, nu uita să bei multă apă. Să te menții hidratată este esențial pentru sănătatea ta generală și poate ajuta la controlul foamei.