Este o rețetă mai rapidă și mai simplă decât rețeta clasică a prăjiturii Bounty. Baza prăjiturii este realizată din biscuiți cu sos de ciocolată, pentru a reduce timpul de preparare al prăjiturii. Crema cu nucă de cocos se prepară în mod asemănător cu cea a batoanelor, dar și a prăjiturii clasice.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru batoanele Bounty cu cocos și ciocolată.
Mai jos, vei descoperi rețeta prăjiturii fără coacere, detaliată cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Prăjitura Bounty fără coacere – Ingrediente
Această delicioasă prăjitură este compusă din trei elemente, care se prepară separat și se combină într-un gust armonios. Ai nevoie de ingrediente separate pentru blatul prăjiturii, cremă și glazură.
Pentru blat:
- 300 gr biscuiți digestivi
- 125 gr ulei de cocos
- 100 ml lapte de cocos
- 150 gr ciocolată amăruie
- 50 gr zahăr
- 1 praf de sare.
Pentru crema de cocos:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 100 gr zahăr
- 50 gr ulei de cocos
- 250 gr fulgi de cocos
- 1 praf de sare.
Pentru glazura de ciocolată:
- 100 gr ciocolată amăruie
- 125 ml smântână pentru frișcă
- fulgi de cocos pentru decor.
Prăjitura Bounty fără coacere – Mod de preparare
Înainte de a pregăti compoziția pentru blatul prăjiturii, pregătește o formă cu pereți detașabili, având diametrul de 22-24 cm. Îmbracă interiorul formei de copt cu folie de prospețime pentru a scoate cu ușurință prăjitura din ea.
Următorul pas constă în pregătirea blatului de biscuiți, care necesită un timp de răcire pentru a deveni ferm după preparare. Crema de cocos o vei prepara după răcirea blatului, iar glazura după ce crema devine consistentă.
Descoperă și o rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată și fistic.
Cum prepari blatul de biscuiți
Mărunțește biscuiții în robot și pune-i într-un bol. Pune laptele de cocos într-o crăticioară, împreună cu uleiul de cocos, ciocolata ruptă și zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele până când rezultă un sos cremos. Adaugă și un praf de sare, apoi toarnă sosul peste biscuiții sfărâmați, din bol.
Amestecă energic până când biscuiții absorb tot sosul, iar compoziția devine omogenă. Întinde blatul de biscuiți cu ciocolată și cocos la baza formei de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune forma în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Cum prepari crema pentru prăjitura Bounty fără coacere
Pune smântâna pentru frișcă la încălzit și las-o să se înfierbânte până aproape de punctul de fierbere. Adaugă uleiul de cocos, zahărul și un praf de sare și amestecă bine până când acestea sunt dizolvate.
Apoi adaugă nuca de cocos în compoziția fierbinte și amestecă intens pentru omogenizare. Lasă compoziția să se tempereze ușor, apoi întinde-o uniform peste blatul de biscuiți, răcit.
Pune din nou forma de copt cu prăjitura la rece până când și crema devine fermă. Apoi poți prepara glazura de ciocolată.
Aceasta se prepară extrem de simplu, doar încălzești smântâna și topești ciocolata mărunțită în ea. Amestecă până când compoziția este omogenă, apoi o las-o la temperat timp de 5-6 minute. Întinde-o deasupra cremei și presară fulgi de cocos pe deasupra.
Lasă glazura să se răcească, apoi poți porționa prăjitura.
Tot din categoria deserturilor delicioase cu nucă de cocos, îți mai recomandăm să încerci rețeta mult adoratului tort Raffaello.