Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție

Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile.

Maria Udrea
Publicat: 6 decembrie 2022, 6:51
Actualizat: 24 aprilie 2023, 14:33

Tot ce trebuie să faci pentru reușita sigură a acestui desert, este să respecți lista de ingrediente. Sunt câteva ingrediente mai speciale, cele mai importante care oferă gustul delicios al prăjiturii, dar și aspectul deosebit. Urmărește în continuare lista de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas.

Ingrediente pentru prăjitura Krem a la Krem

Prăjitura pe care ți-o propunem în acest articol se compune din trei elemente, pe care le vei prepara pe rând.

Pentru blat:

  • 6 oua de mărime medie
  • 6 linguri de zahăr
  • un plic cu Crème Ole de ciocolată
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare.

Pentru cremă:

  • 300 ml de frișcă lichidă îndulcită
  • 200 ml de lapte rece
  • un plic Crème Ole de vanilie
  • 1 praf de sare.

Pentru glazură:

  • 100 gr de ciocolată amăruie
  • 50 ml de frișcă lichidă îndulcită
  • 50 gr de unt
  • o lingură de miere
  • 4 ml de esență de rom.

Mod de preparare pentru prăjitura Krem a la Krem

Începe cu pregătirea unei tăvi cu dimensiunile de 20/33 cm, în care așezi la bază hârtie de copt. Unge tava cu puțin unt sau ulei, pentru a se așeza bine hârtia de copt în ea. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius .

Acum te poți ocupa de prepararea compoziției pentru blat.

Cum prepari blatul prăjiturii

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul și amestecă-le bine folosind mixerul pentru 8-10 minute. Vei obține o compoziție spumoasă, deschisă la culoare, care își va dubla volumul.

Adaugă pudra pentru Crème Ole de ciocolată și praful de copt trecut prin sită. Amestecă bine până la omogenizare. Întinde compoziția obținută în tavă și așază tava pe grătarul din mijloc al cuptorului. Coace blatul de prăjitură pentru 25-30 de minute. Pentru siguranța coacerii, poți apela și la testul scobitorii.

Descoperă aici cum faci testul scobitorii, pentru a verifica dacă prăjiturile tale spreferate sunt coapte perfect.

Lasă blatul sa se răcească in tavă, apoi răstoarnă-l pe un suport de lemn sau o altă tavă curată. Curăță tava și așază în ea folie alimentară. Adaugă din nou blatul de prăjitură în tavă.

Cum prepari crema pentru prăjitura Krem a la Krem

Pune pe rând ingredientele pentru cremă în bolul mixerului.  Pornește mixerul și amestecă intens până când obții o compoziție consistentă și cremoasă. Pentru reușita sigură a cremei, frișca lichidă se va folosi foarte rece, direct scoasă din frigider. Întinde crema obținută peste blatul de prăjitură din tavă.

Pentru a prepara glazura, pune într-o crăticioară așezată pe baie de aburi toate ingredientele din listă. Amestecă-le până când se topesc ingredientele solide și obții o compoziție lucioasă și cursivă. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 10-15 minute. Apoi, toarn-o deasupra prăjiturii și întinde-o uniform cu o spatulă de tort.

Pune prăjitura Krem a la Krem la frigider pentru minim 2 ore, după care o poți decora opțional cu pudră de cacao. O porționa apoi frumos și savura cu poftă alături de cei dragi.

Prăjiturile cu multă cremă se porționează mai bine după ce stau la rece cel puțin 5 ore / Shutterstock

Din categoria rețetelor de prăjituri fine cu multă ciocolată, îți recomandăm să încerci și prăjitura Rigo Jancsi. Este una dintre cele mai fine prăjituri din bucătăria ungurească, cu gust divin.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI