Tot ce trebuie să faci pentru reușita sigură a acestui desert, este să respecți lista de ingrediente. Sunt câteva ingrediente mai speciale, cele mai importante care oferă gustul delicios al prăjiturii, dar și aspectul deosebit. Urmărește în continuare lista de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente pentru prăjitura Krem a la Krem
Prăjitura pe care ți-o propunem în acest articol se compune din trei elemente, pe care le vei prepara pe rând.
Pentru blat:
- 6 oua de mărime medie
- 6 linguri de zahăr
- un plic cu Crème Ole de ciocolată
- 5 gr de praf de copt
- 1 praf de sare.
Pentru cremă:
- 300 ml de frișcă lichidă îndulcită
- 200 ml de lapte rece
- un plic Crème Ole de vanilie
- 1 praf de sare.
Pentru glazură:
- 100 gr de ciocolată amăruie
- 50 ml de frișcă lichidă îndulcită
- 50 gr de unt
- o lingură de miere
- 4 ml de esență de rom.
Mod de preparare pentru prăjitura Krem a la Krem
Începe cu pregătirea unei tăvi cu dimensiunile de 20/33 cm, în care așezi la bază hârtie de copt. Unge tava cu puțin unt sau ulei, pentru a se așeza bine hârtia de copt în ea. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius .
Acum te poți ocupa de prepararea compoziției pentru blat.
Cum prepari blatul prăjiturii
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul și amestecă-le bine folosind mixerul pentru 8-10 minute. Vei obține o compoziție spumoasă, deschisă la culoare, care își va dubla volumul.
Adaugă pudra pentru Crème Ole de ciocolată și praful de copt trecut prin sită. Amestecă bine până la omogenizare. Întinde compoziția obținută în tavă și așază tava pe grătarul din mijloc al cuptorului. Coace blatul de prăjitură pentru 25-30 de minute. Pentru siguranța coacerii, poți apela și la testul scobitorii.
Descoperă aici cum faci testul scobitorii, pentru a verifica dacă prăjiturile tale spreferate sunt coapte perfect.
Lasă blatul sa se răcească in tavă, apoi răstoarnă-l pe un suport de lemn sau o altă tavă curată. Curăță tava și așază în ea folie alimentară. Adaugă din nou blatul de prăjitură în tavă.
Cum prepari crema pentru prăjitura Krem a la Krem
Pune pe rând ingredientele pentru cremă în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă intens până când obții o compoziție consistentă și cremoasă. Pentru reușita sigură a cremei, frișca lichidă se va folosi foarte rece, direct scoasă din frigider. Întinde crema obținută peste blatul de prăjitură din tavă.
Pentru a prepara glazura, pune într-o crăticioară așezată pe baie de aburi toate ingredientele din listă. Amestecă-le până când se topesc ingredientele solide și obții o compoziție lucioasă și cursivă. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 10-15 minute. Apoi, toarn-o deasupra prăjiturii și întinde-o uniform cu o spatulă de tort.
Pune prăjitura Krem a la Krem la frigider pentru minim 2 ore, după care o poți decora opțional cu pudră de cacao. O porționa apoi frumos și savura cu poftă alături de cei dragi.
Din categoria rețetelor de prăjituri fine cu multă ciocolată, îți recomandăm să încerci și prăjitura Rigo Jancsi. Este una dintre cele mai fine prăjituri din bucătăria ungurească, cu gust divin.