Avantajul unei supe creme este acela că va fi și pe placul copiilor. Prin pasarea legumelor cei mici nu vor ști ce conține și nu vor mai putea spune că nu le place un ingredient anume.
Chiar și cei mai mofturoși dintre ei vor aprecia acest preparat delicios, mai ales dacă îl vor servi alături de o porție generoasă de crutoane aromate și apetisante.
Se prepară rapid și ușor, este cremoasă și apetisantă și se poate servi la orice masă din zi. În plus, se poate prepara fără grăsime și poate fi servită și într-o zi de post.
Putem adăuga toate legumele preferate, dar și pe cele mai puțin agreate. Fierte împreună se întrepătrund gusturile într-o armonie perfectă de arome.
Supele creme de legume sunt și hrănitoare și sănătoase. Beneficiem astfel de multiple proprietăți ale legumelor, acestea nefiind procesate maxim ca la alte mâncăruri.
Îți oferim mai jos o rețetă delicioasă de supă cremă de legume, pe care o poți servi familiei împreună cu o porție generoasă de crutoane.
Supă cremă de legume cu crutoane aromate – Ingrediente:
Pentru supă cremă:
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 cartof mare
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de țelină
- 1 ardei gras, roșu
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 2 litri de apă
Pentru crutoane:
- 1 pâine învechită
- ulei de măsline
- unt
- oregano uscat
- chimen și nucșoară
Rețeta de supă cremă de legume cu crutoane aromate – Mod de preparare:
Există mai multe moduri de preparare al unei supe creme de legume. Însă depinde de timpul de care dispunem. Dacă suntem în criză de timp, doar trebuie să fierbem toate legumele. Dacă avem mai mult timp la dispoziție, supa cremă iese mai gustoasă cu legumele coapte la cuptor.
Metoda rapidă de preparare a supei creme
Așadar, pentru a prepara acestă supă cremă, mai întâi curățăm toate legumele și le tocăm în cuburi.
Punem uleiul de măsline la încălzit și adăugăm ceapa și usturoiul. Nu le lăsăm decât 2-3 minute să-și degaje aromele, apoi completăm cu puțină apă fierbinte. După alte 5-6 minute, adăugăm restul legumelor, o linguriță de sare și restul de apă fierbinte. Lăsăm legumele să fiarbă până sunt pătrunse și se pot pasa.
Scurgem supa și procesăm legumele cu ajutorul blenderului. Le transformăm într-o pastă pe care o trecem prin sită pentru a deveni fină și cremoasă. Pentru a trece mai ușor prin sită, picurăm și din supa de legume peste pastă. La final, potrivim gustul preparatului cu sare și piper, dar și textura, adăugând treptat din supă.
Cum preparăm crutoane aromate?
Feliem pâinea veche, apoi tăiem feliile în cuburi potrivit de mari. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le stropim cu unt topit în puțin ulei de măsline. Presărăm peste cuburile de pâine oregano uscat și mărunțit fin, dar și nucșoară. Putem presăra condimentele preferate: chimen, busuioc, etc.
Dăm tava cu crutoane la cuptor la 200-220 grade, pentru 12-15 minute, sau până se rumenesc frumos.
Servim delicioasa supă cremă de legume cu crutoane aromate, caldă pe timp geros, sau rece, în sezonul cald. Este pur și simplu delicioasă!