Tartele cu fructe sunt printre cele mai adorate deserturi atât datorită simplității lor, cât și gustului deosebit.
Tot ce trebuie să faci este să prepari un aluat fraged, pe care să îl umpli cu fructele preferate. Adaugă arome după preferință și puțin amidon pentru consistența sosului de fructe și gata!
Cât despre cireșe, e bine de știut că sunt fructele cu cele mai puține calorii și cu un indice glicemic foarte scăzut. În plus, sunt bogate în vitamine și au cel mai mare conținut de antioxidanți.
Este recomandat să consumi cireșe atunci când sunt proaspete, pentru a profita de beneficiile lor asupra organismului. Descorperă și care sunt beneficiile cireșelor negre pentru sănătatea organismului tău.
Aceste fructe sunt și o sursă de savoare și culoare în rețetele culinare. Poți observa acest amănunt preparând rețeta de tartă, pe care ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Tartă cu cireșe – Ingrediente
Rețetele de tarte se compun, în general, din două liste de ingrediente: pentru aluat fraged și pentru umplutură.
Ingrediente pentru aluat fraged de tartă cu diametrul de 28 cm:
- 300 gr făină
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 1 ou
- 5 gr sare
- 25 gr zahăr
- 1 ou pentru uns aluatul.
Pentru umplutură:
- 500 gr cireșe fără sâmburi
- 150 gr zahăr
- 30 gr amidon alimentar
- vanilie sau altă aromă (opțional)
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Rețetă de tartă cu cireșe – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cireșelor, pe care le speli bine, le scurgi, apoi le îndepărtezi sâmburii. După ce ai îndepărtat sâmburii, pune cireșele într-un bol și adaugă zahărul peste ele. Amestecă-le bine cu zahărul, acoperă bolul și pune-l la frigider până când pregătești aluatul de tartă. Astfel, cireșele vor avea timp să își lase siropul în bol.
Cum prepari aluat fraged pentru tartă
Începe prin a trece făina prin sită, într-un bol încăpător. Adaugă peste ea sarea și zahărul pudră și amestecă-le. Taie untul rece în cuburi mai mici și adaugă-le peste amestecul din bol. Adaugă și oul și amestecă rapid toate ingrediente, folosind vârfurile degetelor. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios.
Acoperă aluatul de tartă cu o folie de prospețime si pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa de lucru, nu înainte de a presăra puțină făină peste aceasta. Oprește 1/4 din aluat, iar restul întinde-l cu ajutorul sucitorului de aluaturi, într-o foaie circulară cu diametrul mult mai mare decât al formei de copt.
Pune aluatul în forma de tartă și îmbracă cu el atât baza cât și pereții laterali ai formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra și adaugă-l peste partea de aluat oprită. Cu o furculiță, înțeapă baza aluatului din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Scoate cireșele de la frigider și scurge siropul format într-un bol. Adaugă amidonul peste sirop și amestecă bine până când se omogenizează compoziția.
Vezi mai multe imagini cu tarta accesând GALERIA FOTO!
Adaugă această compoziție peste cireșe și toarnă totul peste aluatul din forma de tartă.
Întinde restul de aluat într-o foaie subțire și decupează fâșii din el. Creează din fâșii un grilaj deasupra cireșelor. Unge acest grilaj cu ou și coace minunata tartă cu cireșe pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa și savura cu mare poftă. Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Poți servi tarta alături de o cupă de frișcă, sau o cupă de înghețată.
Îți oferim și o rețetă de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată, numai bună de savurat alături de minunata tartă.