Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una dintre opțiunile cele mai rapide pentru atunci când rămâi fără pâine. Le mai poți prepara și atunci când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu mai ai răbdare pentru dospirea aluatului și coacerea pâinii. Se prepară simplu, ușor și rapid, într-un timp mult mai scurt decât pâinea clasică. Ies și foarte gustoase, crocante la exterior și moi la interior.
Pot fi preparate din aluat simplu sau umplut cu diferite ingrediente, precum verdețurile, condimentele, brânzeturile, etc. Descoperă aici și o rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie, denumite bazlama. Iar mai jos, te invităm să urmărești lista de ingrediente și pașii necesari preparării turtelor cu ceapă verde.
Turte cu ceapă verde – Ingrediente
- 650 gr făină tip 650
- 250 ml apă caldă
- 1 linguriță de sare
- 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr
- 1 legătură de ceapă verde
- ulei pentru uns tigaia.
Rețeta turtelor cu ceapă verde – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului pentru turtele preparate la tigaie. Acesta necesită un timp de frământare și un timp scurt de dospire, apoi modelarea turtelor.
Ceapa verde o vei pregăti înainte de a modela turtele. Aceasta necesită spălare, scurgere și tocare în rondele.
Folosește doar frunzele de ceapă verde, nu și partea albă. Acestea că sunt mai fragede și mai aspectuoase.
Descoperă și o rețetă de lipie indiană cu unt preparată la tigaie, denumită Paratha.
Cum prepari aluatul și coci turte cu ceapă verde
Trece făina prin sită în bolul de frământare și creează o adâncitură la mijloc. Adaugă acolo drojdia și zahărul. Poți amesteca drojdia cu făina, dar este mai indicat să o amesteci cu zahărul pentru a se activa mai rapid.
Încălzește apa și adaugă 2-3 linguri peste drojdie și zahăr și amestecă-le până la omogenizare. Lasă drojdia să se activeze timp de 6-8 minute, apoi începe să torni câte puțină apă caldă în timp ce amesteci intens și încorporezi treptat și făina din bol. Presară și sarea și frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Dacă mai necesită, mai adaugă puțină făină.
Acoperă bolul în care este aluatul cu un ștergar curat și lasă-l la dospit timp de 30 de minute, la loc cald.
După acest interval de timp împarte aluatul în 6-8 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari dorești turtele. Modelează-le sub formă sferică.
Presară făină pe masa de lucru și întinde pe rând cele 8 părți de aluat în foi circulare sau dreptunghiulare. Presară rondele de ceapă verde peste foi și rulează-le. Rulou format mai rulează-l odată sub formă de spirală. Trece cu sucitorul peste spirală și aplatizeaz-o. Procedează în același mod cu toate bucățile de aluat. Apoi încinge tigaia la foc mediu, unge-o cu puțin ulei și coace pe rând delicioasele turte cu ceapă verde, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Sunt delicioase atât calde, cât și reci.
Pentru atunci când timpul îți este mai favorabil, îți oferim și rețeta de franzelă de casă.