Sunt delicioase, îți oferă o stare de bine și pot fi ingredinetele vedetă pentru cele mai sănătoase deserturi. Medicii recomandă consumul acestor fructe pentru multitudinea beneficiilor lor. De asemenea, este indicat ca în orice dietă să se integreze și o anumită cantitate dintr-un fruct.
Care sunt cele mai sănătoase fructe din lume
Întreaga planetă dispune de peste 2.000 de variante de fructe care pot fi benefice pentru organism. Acestea pot fi combinate, mixate, blendate în cele mai colorate și vesele variante pentru a obține bolul de nutrienți necesat. Fructele sunt produse accesibile pentru orice buget, sunt ușor de procurat sau de obținut. Ficare fruct în parte aduce propriul lui set de beneficii și substanțe nutritive. De aceea, cheia unei diete optime este consumul fructelor de diferite culori, scrie Healthline.
Grepfrut
Este dovedit faptul că dacă vei consuma o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, te va ajuta să slăbești. Fructul cu gust plăcut, acrișor-amărui are proprietăți desăvârșite. Este bogat în vitamina C, iar asta înseamnă că este un aliat de bază în lupta cu gripa și răceala.
Pe lângă beneficiile aduse pentru sistemul imunitatar, grepfrutul ajută la pierderea kilogramelor. Este bogat în potasiu, fibre, beta caroten și ajută și la buna funcționare a inimii.
Ananas
Ananasul are un conținut foarte ridicat de vitamina C și mangan. Fructul are proprietăți antiinflamatorii, mulțumită bromelainei din compoziție. În plus, această substanță eficientizează și digestia proteinelor.
Manganul ajută metabolismul și are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din corp. De asemenea, poți folosi ananasul, în bucătărie, pentru a frăgezi carnea.
Avocado
Avocado este un ajutor de nădejde în ceea ce privește buna funcționare a sistemului cardiovascular. De asemenea, este un antiinflamator și are în compoziție potasiu, fibre și este foarte bogat în magneziu, scrie MSN. Pe lângă celălalte fructe, are cel mai mic conținut de zaharuri naturale.
Conține grăsimi sănătoase, vitamina B6, acid folic, vitaminele E și K și doi carotenoizi cunoscuți sub numele de luteină și zeaxantină, care susțin sănătatea ochilor. Are efecte pozitive asupra nivelului de colesterol din corp și crește nivelul de luteină din sânge.
Afine
Extrem de bogate în antioxidanți, afinele reduc riscul dezvoltării unor boli cornice precum Alzheimer sau diabet. Conțin fibre, vitamina C și K și mangan. Numeroase studii au descoperit că un consum moderat de afine aduce beneficii multiple persoanelor care superă de supraponderabilitate, obezitate, hipertensiune arterială, anumite tipuri de cancer și declin cognitiv.
De asemenea, alte fructe bogate în antociani sunt murele, fructele de soc și cireșele.
Mere
Aceste fructe sunt desăvârșit de hrănitoare, mai ales datorită nivelului ridicat de fibre solubile și insolubile, vitaminele B, C și K. Antioxidanții din mere ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, la prevenirea bolilor cardiovasculare și la scăderea riscului de diabet de tip 2. Merele ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și favorizează o digestie bună, susținând sănătatea intestinelor.
Uite cum poți prepara un desert de post din măr și ciocolată.