Este una dintre cele mai simple rețete de ciorbă. Dar, pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă și plină de vitamine. Nu necesită nici ingrediente multe și nici timp îndelungat de preparare.
Salata verde are un conținut bogat de substanțe nutritive esențiale. Găsim în compoziția salatei mai multe vitamine, minerale, dar și fibre. Acestea sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară și gastrointestinală.
În plus, salata verde are un conținut scăzut de calorii, deci o putem include în preparate fără a avea grija kilogramelor în plus.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de ciorbă simplă și gustoasă.
Ciorbă de salată verde cu franjuri de ouă – Ingrediente
- 2 buchete de salată verde
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 3 litri de apă
- 200 ml suc de roșii sau 3-4 roșii proaspete
- sare și piper, după gust
- 2 ouă
- 3-4 fire de mărar verde
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 3-4 fire de leuștean verde
- suc de lămâie sau oțet pentru acrit.
Rețetă de ciorbă de salată verde – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor. Spală bine salata verde și las-o la scurs într-o sită. Apoi, separă partea verde a frunzelor de salată de inima acesteia, dar și de nervura mai groasă. Toacă inima salatei mărunt, la fel și nervurile. Acestea sunt mai consistente și mai gustoase.
Curăță și spală ceapa verde și separă partea albă de frunzele verzi. Le vei adăuga în ciorbă separat. Spală și verdeața și las-o la scurs. Curăță morcovul și toacă-l mărunt. Pune o oală cu apa la fiert, pe flacăra aragazului. Când atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă pentru a se dizolva.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea ciorbei.
Cum prepari ciorba din salată verde
Adaugă în oala cu apă fierbinte inima și nervurile salatei, tocate mărunt. Pune uleiul într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă partea albă de la ceapă, tocată mărunt, precum și morcovul. Amestecă ingredientele pentru a-și degaja bine aromele. Mai stropește-le cu puțină apă fierbinte, din oala de pe foc, pentru a nu se arde.
Când ceapa devine sticloasă și transparentă, adaugă salata verde tocată în franjuri. Amestec-o puțin cu ceapa și morcovul din cratiță, pentru a se întrepătrunde gusturile. Adaugă sucul de roșii, apoi pune totul în cealaltă oală.
Lasă delicioasa ciorbă de salată verde să fiarbă pentru maxim 15 minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare și piper.
Toacă mărunt frunzele de ceapă verde, mărarul și leușteanul și adaugă-le în ciorbă. Amestecă cele două ouă cu puțină sare ca pentru rețeta de omletă. Apoi pune 2 linguri de ciorbă peste ele și amestecă-le până la omogenizare. Toarnă acest amestec în ciorba de salată. Amestecă cu o spatulă pentru a se forma franjuri din ouăle adăugate.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării ciorbei în GALERIA FOTO!
Oprește focul, lasă ciorba să se tempereze 5 minute și adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.
O altă rețetă de ciorbă din verdețuri de primăvară pe care ți-o recomandăm este rețeta de ciorbă de urzici, plină de savoare și vitamine.