Nectar de piersici. O băutură plină de savoare și vitamine

Dacă vrei să te hidratezi în zilele călduroase de vară într-un mod delicios, prepară rețeta de nectar de piersici. Este o băutură răcoritoare, savuroasă și cremoasă, dar și plină de vitamine. Rețeta este simplă de preparat acasă, iar nectarul poate fi savurat în orice moment al anului, dacă fructele sunt corect conservate.

Maria Udrea
Publicat: 9 august 2024, 6:25

Nectarul de piersici este o băutură versatilă, care poate fi savurată ca atare sau utilizată în diverse cocktailuri și deserturi. Este o modalitate excelentă de a te bucura de gustul dulce și aromat al piersicilor pe tot parcursul anului. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece nici mult timp în bucătărie pentru prepararea acestuia.

Nectarul este un tip de băutură realizată din sucul și pulpa fructelor. De obicei este îndulcită și diluată cu apă pentru a obține o consistență plăcută și o băutură răcoritoare. Este mai dens și mai bogat în pulpa fructului, decât sucul obișnuit. Astfel te poți bucura mai mult de gustul și textura originală a fructului.

Nectarul poate fi făcut dintr-o varietate de fructe. Descoperă și o rețetă de nectar din pere, foarte aromat și consistent. În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu piersici.

Nectar de piersici – Ingrediente

  • 1,5 kg piersici bine coapte
  • 200-250 g zahăr (în funcție de cât de dulci sunt piersicile)
  • 1 litru apă
  • sucul de la 1 lămâie.

Rețeta nectarului din piersici – Mod de preparare

Pentru a te bucura de gustul unui nectar delicios și aromat, dar și pentru a nu folosi mult zahăr, optează pentru cele mai coapte piersici.

După ce le-ai sortat și cântărit, spală bine piersicile sub jet de apă rece. Apoi curăță-le de coajă pentru că aceasta este poroasă și inestetică în interiorul băuturii. Pentru a face acest lucru mai ușor, poți opări piersicile timp de 1 minut în apă clocotită, apoi le transferi imediat în apă cu gheață. Coaja ar trebui să se desprindă ușor.

Taie piersicile în jumătăți și îndepărtează sâmburii.

Cum prepari nectar de piersici

Pune piersicile curățate într-o oală mare cu pereți înalți. Adaugă apa și zahărul.

Fierbe amestecul de ingrediente la foc mediu, amestecând ocazional, până când piersicile devin foarte moi (aproximativ 20-30 de minute).

După ce piersicile s-au înmuiat suficient, pasează amestecul folosind un blender de mână sau transferă-l într-un blender obișnuit și mixează până obții o consistență fină și omogenă.

Dacă dorești un nectar foarte fin, poți trece piureul de piersici printr-o sită fină pentru a îndepărta eventualele fibre. Adaugă sucul de lămâie în nectar și amestecă bine. Acesta ajută la păstrarea culorii și conferă un gust proaspăt.

Toarnă nectarul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate și închide-le ermetic. Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor.

Acoperă sticlele sau borcanele cu o pătură și lasă-le acolo pentru a se răci lent și a asigura o conservare corectă.

Dacă este sterilizat corespunzător, nectarul de piersici poate fi păstrat într-un loc răcoros și întunecat timp de câțiva ani. După deschidere, se recomandă păstrarea la frigider și consumarea în câteva zile.

Pentru o variantă mai sănătoasă de nectar de piersici, poți omite zahărul complet sau poți folosi îndulcitori naturali precum mierea.

Și pentru că încă este sezonul piersicilor, nu ezita să prepari și rețeta de compot de piersici pentru iarnă. Îți va fi foarte util pentru mic dejunuri savuroase sau pentru rețete de prăjituri.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI