Ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor

Pentru momentele în care îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu gustări spectaculoase și delicioase, îți propunem să salvezi rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor.

Publicat: 2 noiembrie 2021, 7:44

Chiar dacă modul de preparare al rețetei necesită o atenție sporită, în special la prepararea sosului olandez, rezultatul final merită tot efortul. Ouăle preparate în acest mod se servesc de obicei la mic dejun, iar rețeta este inspirată din bucătăria englezească. În mod clasic, se servesc pe chifle cu felii subțiri de bacon crocant. Însă sandvișurile din rețeta noastră sunt mai gustoase, mai consistente și apetisante.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i delecta și tu pe cei dragi cu un mic dejun clasic englezesc, care se servește cu multă eleganță.

Ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor – Ingrediente

Rețeta se compune din trei elemente care necesită trei tipuri de ingrediente: pentru prepararea ouălor, pentru sos și sandvișuri. Plusul acestei rețete este cu nu implică folosirea unor ingrediente complexe, ci unele clasice și foarte accesibile.

Ingrediente pentru ouă poșate:

  • 2 ouă
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de oțet

Ingrediente pentru sos olandez:

  • 2 gălbenușuri
  • 125 gr unt topit
  • 2-3 linguri cu suc de lămâie
  • 1 praf de sare
  • piper alb, după gust

Ingrediente pentru sandvișuri gratinate:

  • 3 felii de pâine albă
  • 300 gr cașcaval
  • 300 gr șuncă feliată
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper
  • puțin unt pentru uns forma de copt

Rețeta de Ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor – Mod de preparare

Fiecare element ce compune rețeta de mic dejun englezesc se prepară independent de celelalte. Se începe cu prepararea sandvișurilor care necesită un timp de coacere. Următorul se prepară sosul olandez, iar la final ouăle poșate, pentru a se menține calde.

Cum prepari sandvișuri gratinate la cuptor

Pregătește un vas termorezistent de dimensiuni mici, cam cât dimensiunea feliilor de pâine. Unge-i interiorul cu unt moale. Amestecă cele două ouă cu laptele și făina. Adaugă sare și piper. Toarnă un strat subțire din acest amestec la baza vasului. Așază o felie de pâine, apoi răzuiește o parte din cașcaval și așază felii de șuncă deasupra. Răzuiește iar puțin cașcaval, așază a doua felie de pâine și mai toarnă un strat din amestecul de ouă cu lapte și făină. Repetă procedeul, iar ultimul strat va fi din cașcaval răzuit.

Coace sandvișul la cuptor la 160 de grade Celsius, pentru 20 de minute sau până când se gratinează frumos la suprafață.

Sandvișurile gratinate la cuptor înlocuiesc chiflele din rețeta clasică / Profimedia Images

Cum prepari sosul olandez pentru rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor

Pune o oală cu apă la foc mediu și las-o să atingă punctul de fierbere.

Topește untul într-o cratiță mică și păstrează-l la cald.

Pune un bol termorezistent deasupra oalei cu apă fierbinte, astfel încât partea inferioară a bolului să nu atingă apa. În acest recipient pune gălbenușurile. Adaugă o lingură de suc de lămâie peste gălbenușuri. Amestecă energic cu un tel în formă de pară până se omogenizează perfect. Continuă amestecarea pe baia de aburi pentru 3-4 minute, până când compoziția se îngroașă consistent. Adaugă untul în fir subțire, ca atunci când prepari maioneză, și amestecă energic cu telul.

Când untul s-a încorporat în sos, ridică bolul de pe baia de aburi și adaugă în sos o lingură de apă foarte rece, pentru a opri procesul termic. Amestecă energic cu telul. Asezonează sosul olandez cu suc de lămâie, sare și piper alb, după gust. Păstrează-l la cald până în momentul servirii.

Cum prepari ouă poșate

Pune o oală cu apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și 2 lingurițe cu oțet. Sparge câte un ou într-o ceașcă, sau într-un polonic, iar cu o coadă de lingură creează un vârtej în apa care fierbe. Toarnă oul în vârtejul format. Redu focul la intensitate medie și fierbe oul 3 minute pentru a obține un gălbenuș mai moale.

Așază oul poșat deasupra sandvișului gratinat și glazurează-l cu sos olandez. Servește-le calde, folosindu-te de cuțit și furculiță.

Spor și poftă bună!

Ingredientul de bază pentru ouăle benedict este sosul olandez / Profimedia Images
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI