Reclamă

Ouăle fierte se pot congela? Cum se păstrează corect pentru mai mult timp

Sărbătorile Pascale au trecut, însă ce te faci cu mâncarea rămasă în exces? În loc să risipești alimentele care nu au fost consumate, poți încerca să le integrezi în rețete noi și delicioase. Multe gospodine se întreabă dacă ouăle fierte se pot congela. Specialiștii vin în ajutor cu câteva explicații simple.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 mai 2024, 7:51 / Actualizat: 8 mai 2024, 9:50

Unul dintre cele mai importante obiceiuri legate de sărbătorile Pascale este cel al înroșirii ouălor. Sigur și tu ai încondeiat frumos câteva ouă pentru a fi ciocnite de invitații de la masă. Dacă ți-au rămas prea multe, atunci păstrează-le la congelator. Pare greu de crezut, dar acest lucru te poate ajuta să le ai proaspete mai mult timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ouăle fierte se pot congela

Specialiștii recomandă pentru început să congelezi doar ouăle care sunt curate și proaspete. Ouăle trebuie să fie curățate de coajă înainte de a fi congelate.

Totodată, dacă vrei să congelezi ouăle fierte rămase de la Paște, atunci ține cont că doar gălbenușul poate fi congelat.

Nu se recomandă congelarea oului fiert cu totul deoarece albușul poate să devină apos și să-și piardă gustul atunci când este congelat, iar mai apoi decongelat pentru folosință. Asigură-te că îndepărtezi albușul de la ouă atunci când urmează să le congelezi.

Poți congela gălbenușurile de la ouăle fierte pentru a fi folosite mai târziu în diferite rețete sănătoase. Pune cu grijă gălbenușurile de ouă într-o pungă închisă ermetic. În felul acesta te vei asigura că sunt protejate.

Reclamă

Potrivit Serviciului de Inspecție și Siguranță Alimentară al SUA poți congela ouăle tim de până la un an. Când ești pregătită să le folosești, dezgheață-le peste noapte de la frigider. Utilizează gălbenușurile de ou imediat ce sunt dezghețate, recomandă cei de la Incredibleegg.org.

Ce să faci cu gălbenușurile congelate

Gălbenușurile dezghețate ar trebui folosite rapid în rețetele tale. Dacă le lași în frigider mai mult timp după dezghețare, atunci crești riscul de apariție al bacteriilor.

Reclamă

Ca și în cazul cărnii congelate, lasă-le să se dezghețe încet pentru câteva ore. Poți folosi gălbenușurile de ouă imediat ce s-au înmuiat. Ouăle fierte ar trebui folosite în rețete de salate, în sandviciuri gustoase.

Este important de reținut că gălbenușurile fierte tari se vor descurca semnificativ mai bine decât albușurile fierte tari. În timp ce gălbenușurile se pot îngroșa puțin, consistența lor, în general, nu se va schimba prea mult.

Nu același lucru este valabil și pentru albușuri, care se pot transforma și pot deveni mult mai dure. Este unul dintre motivele pentru care se recomandă doar înghețarea gălbenușurile.

Cum îngheți gălbenușurile de la ouăle nefierte

Cogelarea gălbenușurilor de ouă nefierte este puțin mai dificilă decât congelarea gălbenușurilor fierte tari.

Deoarece au o consistență mai lichidă, baterea gălbenușurilor crude cu puțină sare și zahăr este esențială pentru a ajuta la păstrarea gustului și a structurii.

Gălenușurile crude se îngroașă atunci când sunt congelate, așa că acesta este un pas esențial pentru a te asigura că nu se transformă într-un jeleu.

Poți turna gălbenușurile în forme speciale și să le dai la congelator, apoi să le depozitezi într-o pungă specială. Descoperă aici și care este cea mai bună metodă de congelare a gălbenușurilor nefierte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×