Cu siguranță, te va cuceri combinația de ingrediente din această rețetă. Preparat în acest mod, pieptul de pui va avea un exterior crocant și aromat, iar interiorul fraged și suculent.
Sosul de portocale va oferi și gust delicios cărnii de pui, dar și o culoare atractivă. Poate fi savurat ca atare, dar merge tare bine cu o garnitură de orez sau cu legume trase la tigaie.
Pentru că sosurile de citrice sunt ideale în combinație cu carnea de pasăre, mai poți încerca și rețeta de piept de pui cu lămâie la cuptor. Este puțin mai simplă decât varianta cu sos de portocale, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Pui cu sos de portocale – Ingrediente
Pieptul de pui se va prepara mai întâi la tigaie, asezonat cu condimentele necesare, iar mai apoi i se va desăvârși gustul cu sosul de portocale. Așadar, ai nevoie de o listă de ingrediente împărțită în funcție de pașii de preparare ai rețetei.
Pentru prepararea pieptului de pui:
- 750 gr piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- coaja de la o portocală
- 1 linguriță cu pudră de ghimbir
- 3 linguri de amidon de porumb
- ulei pentru prăjit.
Pentru sosul de portocale:
- sucul de la 2 portocale mari
- coaja de la o portocală
- 4 lingurițe oțet alb
- 4 lingurițe sos de soia
- 2 lingurițe de zahăr brun
- 2 fire de ceapă verde
- 1 ardei iute
- sare și piper după gust.
Rețeta de pui cu sos de portocale – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti carnea de pui, care necesită și un timp de relaxare, asezonată cu condimentele necesare. Sosul de portocale nu se prepară separat, se va adăuga peste carnea de pui după ce aceasta este bine pătrunsă.
Descoperă și o rețetă de piept de pui mediteraneean.
Curăță pieptul de pui de tendoane și pielițe, clătește-l cu apă rece, șterge-l cu prosoape de hârtie și porționează-l în bucăți mai mici. Pune bucățile de carne într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare, unul de piper, pudra de ghimbir și coaja de la portocală răzuită foarte fin. Masează bucățile de carne pentru a pătrunde aromele în interiorul lor. Acoperă bolul și lasă pieptul de pui la relaxat 15-20 de minute.
După scurgerea acestui interval de timp, pune ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și lasă-l să se încingă. Trece bucățile de carne prin amidonul de porumb.
Pune-le la rumenit într-o tigaie cu ulei încins. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă, pentru a se prepara uniform.
Stoarce sucul de la două portocale într-un bol. Răzuiește fin coaja de la una dintre ele și adaug-o peste suc împreună cu oțetul, zahărul, sosul de soia, sare și piper. Adaugă acest amestec peste bucățile de carne rumenite. Mai fierbe pieptul de pui cu sos de portocale timp de 5 minute, apoi stinge focul.
Adaugă ceapa verde tocată rondele și ardeiul iute tocat mărunt și poți savura o porție din deliciosul preparat.
Descoperă și o rețetă de orez cu legume mexicane și lapte de cocos, pe care o poți prepara ca garnitură la pieptul de pui în stil asiatic.