Spanacul se află pe lista celor mai sănătoare alimente datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive. Acesta este bogat în minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți.
Această plantă are un conținut bogat de vitamine, precum vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K. Dintre minerale, în spanac găsim potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu. Are un conținut bogat și în betacaroten, luteină, xantină și clorofilă. În plus, este un aliment cu un conținut scăzut de grăsimi.
Dacă te-am convins cu aceste proprietăți și beneficii ale spanacului, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de supă cremă.
Ingrediente
- 500 gr spanac proaspăt
- 1 ceapă
- 1 cartof mare
- 3-4 căței de usturoi
- 1 l de apă sau supă de legume
- 30 gr unt
- 150 ml smântână de gătit
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper, după gust.
Supă cremă de spanac cu usturoi – Mod de preparare
Începe cu pregătirea spanacului. Spală bine frunzele de spanac și lasă-le la scurs într-o sită.
Așază pe flacăra aragazului o oală cu 1 l de apă. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare în ea. Amestecă până când sarea se dizolvă. Când apa începe din nou să fiarbă, adaugă frunzele de spanac. Lasă-le 1 minut să se opărească, apoi transferă-le rapid, cu ajutorul unei spumiere, în alt vas cu apă foarte rece. Acest procedeu ajută frunzele de spanac să-și păstreze culoarea verde.
Curăță cartoful, clătește-l cu apă rece și taie-l în cuburi. Pune-l la fiert în apa în care ai opărit spanacul. Cartoful poate fi opțional, dar oferă consistență și textură cremoasă supei cremă.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune untul la topit. Curăță ceapa, toac-o mărunt, apoi adaug-o în untul topit. Adaugă și 2 căței de usturoi curățați și tocați rondele. Amestecă ingredientele din tigaie pentru a se pătrunde uniform.
Când încep să-și schimbe culoarea, stropește-le cu puțină supă fierbinte, rămasă de la fierberea cartofului. Astfel, ingredientele nu vor avea gust de prăjeală, dar se vor pătrunde mai rapid. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți prepara supa cremă.
Cum prepari delicioasa supă cremă de spanac cu usturoi
Când cartoful este bine pătruns și se poate pasa ca atunci când prepari piureul de cartofi, scurge apa fierbinte. Adaugă peste acesta ingredientele din tigaie și frunzele de spanac. Procesează-le cu ajutorul unui blender până când obții o pastă omogenă.
Adaugă smântâna de gătit, 1-2 căței de usturoi răzuiți și pătrunjelul verde. Potrivește gustul cu sare și piper și transformă ingredientele într-o pastă cremoasă.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării accesând GALERIA FOTO!
Mai fierbe supa cremă de spanac cu usturoi pentru 1-2 minute și potrivește-i textura adăugând câte puțin din supa în care a fiert cartoful.
Îți oferim și o rețetă de crutoane cu ierburi aromate, perfecte pentru a fi adăugate în supă. Poți savura supa cremă și cu felii de pâine prăjită, dacă nu ai timp să te ocupi și de crutoane.