Reclamă

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Prăjitura negresă face parte dintre cele mai adorate prăjituri din bucătăria românească. Dacă vrei să îi oferi un gust aparte și un aspect spectaculos, prepară și tu rețeta de negresă cu bezea.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 martie 2024, 6:43

Rețeta de negresă este varianta românească a rețetei americane de brownie. Diferența constă în textura mai pufoasă, față de cea densă și lipicioasă a prăjiturii din bucătăria americană. Acest fapt se datorează adaosului de cacao în locul ciocolatei din rețeta originală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest desert cu cacao se prepară ușor și este foarte versatil. Se poate adapta după gustul fiecăruia dintre noi, adăugând diferite ingrediente în compoziție, pentru gust, textură și aspect.

Cele mai apreciate rețete sunt cu adaos de fructe proaspete sau uscate. Descoperiți aici o variantă a acestei prăjituri, cu gutui din compot și nuci. În continuare, poți descoperi rețeta detaliată pentru varianta cu bezea.

Negresă cu bezea – Ingrediente

Pentru prepararea acestei variante de prăjitură negresă, vei folosi în blatul prăjiturii doar gălbenușurile. Albușurile le vei transforma în bezea. Așadar, ai nevoie de o listă de ingrediente pentru blatul de negresă și o altă listă pentru bezea.

Reclamă

Pentru blatul de negresă:

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 gr zahăr tos
  • 125 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr făină
  • 50 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare.

Pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 200 gr zahăr tos
  • un praf de sare
  • sucul de la 1/2 lămâie.
Reclamă

Rețeta de negresă cu bezea – Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, va trebui să scoți untul de la rece și să-l lași o perioadă la temperatura camerei pentru a se înmuia. Dacă este moale se va putea amesteca foarte bine cu celelalte ingrediente, iar compoziția va fi una reușită.

Pentru ca bezeaua să fie la fel de reușită, albușurile au nevoie de un timp de relaxare la temperatura camerei. Separă-le de gălbenușuri și lasă-le 20-30 de minute să ajungă la temperatura recomandată. Descoperă și o rețetă de negresă cu cafea și alune.

Cum prepari blatul de prăjitură negresă

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm sau o tavă dreptunghiulară, în care așezi hârtie de copt.

Adaugă zahărul peste untul moale. Amestecă cele două ingrediente până când se dizolvă zahărul, iar compoziția devine cremoasă. Adaugă gălbenușurile separate anterior de albușuri și omogenizează compoziția.

Apoi, adaugă laptele și încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt, un praf de sare și pudra de cacao. Omogenizează ușor compoziția.

Întinde compoziția în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul de negresă pentru 15-20 de minute.

Cum prepari bezeaua pentru prăjitura negresă cu bezea

Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul treptat, dar și sucul de lămâie, amestecând intens până când bezeaua devine fermă.

Scoate tava cu blatul din cuptor și întinde rapid bezeaua deasupra. Poți modela bezeaua cu o furculiță. Pune din nou tava în cuptor și mai coace prăjitura pentru încă 10 minute, reducând temperatura la 165 de grade Celsius.

Prăjitură cu bezea în tava de copt
Negresa cu bezea se coace în două etape / Shutterstock

După coacere, scoate prăjitura din tavă, așaz-o pe un platou și las-o să se răcească. Porționează prăjitura după preferințe, în forme triunghiulare, în cuburi sau dreptunghiuri.

Trei porții de negresă cu bezea
Bezeaua se adaugă la prăjitură după ce se coace blatul pentru 3/4 din timpul total / Shutterstock

Descoperă și o rețetă de brownie cu banană și unt de arahide, care are proprietăți antiinflamatoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×