Reclamă

Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post plină de gust și vitamine

Printre rețetele de primăvară cu care poți să-ți răsfeți familia, trece pe listă și rețeta de mâncare de ștevie cu orez. Este o mâncare plină de savoare și de vitamine, așa cum sunt, de altfel, toate mâncărurile realizate din verdețuri de primăvară. În plus, rețeta poate fi preparată și pentru zilele de post.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 martie 2024, 5:51

Combinația dintre orez și ștevie se folosește, îndeosebi, la rețetele de ciorbă. Însă, în varianta de mâncare scăzută, gustul ingredientelor este potențat datorită texturii consistente. În același mod poți prepara și urzici cu orez sau spanac cu orez. Toate variantele sunt delicioase și merită încercate deoarece au gusturi diferite și aparte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ștevia merită inclusă în alimentație, mai ales primăvara, pentru că are un conținut ridicat de antioxidanți. Aceștia împiedică oxidarea celulelor organismului, fortifică sistemul imunitar și previn apariția infecțiilor.

Consumul regulat de ștevie ajută la curățarea colonului și reglarea tranzitului intestinal. Pentru că are un conținut ridicat de vitamina C, ștevia este și un antiinflamator si antibacterian natural. Chiar și vitamina A se găsește din belșug în ștevie, ceea ce contribuie la îmbunătățirea vederii.

Dacă aceste proprietăți te-au convins să introduci ștevia în alimentația ta, îți oferim mai jos una dintre rețetele delicioase în care s-o introduci.

Reclamă

Mâncare de ștevie cu orez – Ingrediente

  • 500 gr frunze de ștevie
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 200 gr orez
  • 200 gr pastă de roșii
  • 1 ardei roșu, opțional
  • sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

Rețeta mâncării de ștevie cu orez – Mod de preparare

Rețeta acestui preparat delicios și plin de sănătate se prepară simplu și într-un timp scurt. Vei petrece mai mult timp în bucătărie pregătind frunzele de ștevie.

Clătește frunzele de ștevie una câte una, cu apă rece, apoi separă-le de pe lujer, doar dacă acesta este mai matur. Dacă frunzele sunt tinere, folosește și tulpinile de la ele. Acestea oferă o aromă plăcută mâncării.

Reclamă

După ce ai pregătit frunzele de ștevie, opărește-le în apă clocotită, pentru 2-3 minute. Apoi, scurge-le și lasă-le într-o sită până când pregătești și celelalte ingrediente.

Colaj de poze cu pașii de pregătire ai șteviei
Ștevia se opărește pentru 2-3 minute / Rețetefeldefel.ro

Curăță ceapa verde de primele foi, îndepărtează-i capătul cu pământ și clătește-o cu apă rece. Las-o și pe aceasta la scurs într-o sită. Mai curăță și usturoiul, ardeiul roșu și clătește orezul în două ape reci. Apoi, poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea. Descoperă și o rețetă de ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean.

Cum prepari mâncare de ștevie cu orez

Pune uleiul într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Toacă ceapa mărunt și adaug-o în uleiul încins. Presară puțină sare peste ea și amestec-o prin ulei pentru a se căli uniform. Toacă și un cățel de usturoi și adaugă-l peste ceapă.

Scurge bine frunzele de ștevie, toacă-le mărunt și adaugă-le în cratița cu ceapă. Amestecă-le bine cu ceapa, pentru a se întrepătrunde aromele. Lasă-le 1-2 minute, apoi adaugă pasta de roșii și orezul. Completează cu apă fierbinte, în proporție de 3/1 față de orez.

Lasă mâncarea să fiarbă semi-acoperită, până când orezul se hidratează și absoarbe tot lichidul. Opțional, adaugă și un ardei roșu, tocat mărunt. Potrivește gustul preparatului cu sare și piper.

După ce ai stins focul, adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Mâncare de ștevie cu orez în cratiță neagră
Mâncarea de ștevie cu orez se prepară într-un timp scurt / Shutterstock

Servește delicioasa mâncare de ștevie cu orez caldă, simplă, cu pâine sau cu mămăligă. Este delicioasă în toate variantele.

Dacă dorești și alte rețete cu verdețuri de primăvară, mai poți încerca și rețeta de urzici muntenești. Este o mâncare de urzici frecate cu mălai, pentru un plus de consistență.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×