Reclamă

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Ce spun nutriționiștii

Nutriționiștii demonstrează cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. De-a lungul timpului s-au creat mai multe idei preconcepute despre acest subiect. Motiv pentru care, vrem să te lămurești și să-ți răspundem la toate întrebările pe care le ai.

Publicat: 3 februarie 2023, 7:09

În cazul în care ți-ai imaginat că fiecare dimineață trebuie să arate la fel, cu un bol plin de fructe colorate, totuși nu este o idee bună pentru oricine. Așadar, poate te întrebai când este cel mai bun moment în care să consumi fructe. Află mai multe explicații din acest material.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătos este să consumi fructe dimineața

Există mai multe variante de explicații despre când și cum ar trebui consumate fructele în timpul unei zile. În plus, un subiect sensibil este și despre cine ar trebui să evite consumul de fructe și de ce. Cu toate acestea, toată lumea este conștientă de beneficiile pe care le au fructele asupra stomacului. Fructele sunt bune pentru păr, piele, metabolism, imunitate și digestie. În cazul persoanelor cu un metabolism mai special, fructele nu ar trebui consumate dimineața, spun specialiștii.

Fiecare fruct are o varietate de enzime și acizi care ar putea reacționa cu bacteriile din intestin și care pot face bine sau rău, în funcție de simptomele pe care le ai. Dacă ai probleme de sănăătate ale sistemului digestiv sau diferite simptome supărătoare, atunci, trebuie să eviți să consumi fructele dimineața pe stomacul gol.

Cu toate acestea, fructele sunt recomandate pentru persoanele care au pielea uscată sau aspră și păr creț. În plus, dacă suferi de constipație, digestie slabă sau metabolism încetinit specialiștii recomandă să consumi fructe.

Ele îmbunătățesc bacteriile intestinale și stimulează sucurile digestive. Specialiștii nu recomandă amestecul de fructe cu legume, lactate, cereale sau carne, căci ar putea deveni toxice pentru organismul tău.

Reclamă

Stimulează metabolismul

Acesta este unul dintre răspunsurile pentru întrebarea cât de sănătos este să consumi fructe dimineața. Fructele sunt cele mai ușor de digerat alimente pe care le poți consuma. De aceea, sunt extrem de benefice pentru organism și pot fi consumate fără probleme de dimineață.

Consumul lor la prima oră a dimineții crește rata metabolismului pentru tot parcursul zilei. Acest proces este realizabil datorită afluxului de zaharuri naturale din fructe.

Reclamă

Trezește organismul

Corpul tău are mare nevoie de zaharuri naturale din fructe imediat după ce te-ai trezit. Încearcă să-ți schimbi ceașca de espresso cu o farfurie de bunătăți naturale.

În plus, pot fi consumate într-un smoothie care îți va menține creierul agil și plin de energie. Află care sunt cele mai potrivite rețete de smoothie dacă vrei să slăbești.

Pierderea în greutate

Datorită fibrelor din compoziție, consumul de fructe te vor ajuta să rămâi sătulă pentru mai mult timp. Consumul de fructe cu sau chiar înainte de masă poate crește acest efect.

Te-ar putea determina să mănânci mai puțin din celelalte alimente mai bogate în calorii din farfuria ta. Așadar, nu este obligatoriu să consumi fructe doar de dimineață, potrivit publicației Healthline.

Reclamă

Fructele sunt alimente de detoxifiere

Corpul uman trece printr-un proces de detoxifiere în timpul dimineții. Fructele vor da un plus de avânt acestui proces, așadar, le poți consuma cu încredere, potrivit publicației Healthshots.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×