Reclamă

Statul în picioare arde calorii. De cât timp ai nevoie ca să slăbești

Statul în picioare arde calorii, între 100 și 200 pe oră. Totul depinde, însă de sexul, vârsta, înălțimea și greutatea fiecărei persoane. Prin comparație, statul pe scaun, spre exemplu consumă între 60 și 130 de calorii pe oră. În general, bărbații ard mai multe calorii decât femeile deoarece au masă musculară mai mare.

Publicat: 9 decembrie 2022, 5:02

Pentru a înțelege acest mecanism trebuie să te gândești la faptul că greutatea ta corporală depinde de aportul de calorii zilnice. Dacă mănânci mai multe calorii decât corpul tău are nevoie, te vei îngrășa. În cazul în care consumi mai puține calorii decât îți cere corpul, vei scădea în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deci, este normal să ai fluctuații de greutate în funcție de cât și ce consumi.

Statul în picioare arde calorii

Corpul uman este format astfel încât să ardă calorii atunci când se mișcă. În momentul în care stai în picioare, îți activezi masa musculară care te ajută să consumi energie.

Statul în picioare te provoacă să a te miști mai mult pentru că faci diverse activități care implică acest lucru. Spre exemplu, mersul pe jos activează mușchii, deci se produce schimbul de energie.

Un studiu a arătat că adulții care cântăresc 143 de kilograme ard cu 0,15 calorii în plus pe minut atunci când stau în picioare față de cei care stau jos. Dacă stai în picioare timp de șase ore pe zi în loc să stai pe scaun, spre exemeplu, arzi aproximativ 54 de calorii suplimentare. Chiar dacă poate părea puțin, dar pe parcursului unui an se vor aduna

Reclamă

Totuși, trebuie să fii atentă deoarece statul pe scaun sau în pat pentru un timp îndelungat poate crește riscul dezvoltării unor probleme de sănătate precum: obezitatea, diabetul, cancerul și probleme ale sistemului cardiovascular. Află mai multe și despre câte calorii sunt recomandate în funcție de vârstă.

Cât trebuie sa stai în picioare zilnic ca să slăbești 

Indicat este să ai cât mai multă grijă de sănătatea ta, să faci mișcare, plimbări, exerciții fizice și să ai o alimentație echilibrată.

Reclamă

Dacă ai un loc de muncă unde trebuie să petreci mult timp la birou, în fața calculatorului, recomandat este să faci pauze. Pauzele la un anumit interval de timp sunt o idee bună pentru a te mai relaxa și pentru a face câțiva pași. Ai nevoie de cel puțin o oră de stat în picioare pentru a consuma 100 de calorii.

Metabolismul tău poate să fie dat peste cap din cauza nivelului de stres zilnic. De aceea este foarte important să găsești un echilibru între activitățile profesionale, de familie și obiceiurile alimentare.

Există o tendință de a mânca pe fugă sau a sări peste mese. Aceste obiceiuri nu fac altceva decât să-ți îngreuneze buna funcționare a metabolismului.

Pentru a-l stimula, ai nevoie de mișcare. Corpul tău trebuie să fie hrănit cu ceea ce are nevoie și trebuie să îi acorzi cea mai mare atenție. Dietele cu alimente bogate în nutrienți sunt cele recomandate pentru un stil de viață sănătos.

Câte calorii arde mersul pe jos

Experții susțin că, în funcție de înălțimea și greutatea corpului, o persoană poate arde între 148 și 233 de calorii dacă menține un ritm normal, de promenadă.

Medicii recomandă minimum 30 de minute de activitate în fiecare zi pentru o viață sănătoasă. De asemenea, câteva minute de exerciții cu greutăți sunt utile pentru a pune în mișcare și mai bine masa musculară.

În mod normal, exercițiile cu greutăți sunt recomandate pentru a crește masa musculară, dar pot fi folosite cu încredere și de cei care vor să se mențină.

La locul de muncă ai putea încerca mai multe alternative pentru a crește nivelul de mișcare. Spre exemplu, alege să stai la un birou înalt, din picioare, plimba-te sau stai în picioare atunci cân vorbești la telefon.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×